Hlavní obsah

Glamping v Jizerských horách a v Krkonoších: Spaní na stromech i se zvířaty

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

RozhledNa Ještěd je zvláštním typem treehousu.

Reklama

Chcete bydlet s lamou, na rozhledně nebo v maringotce s výhledem na Krkonoše? Luxusní kempování zvané glamping není cizí ani v horských a podhorských oblastech severovýchodních Čech. Najdete tu oblíbené treehousy, chatky i jurty.

Článek

Treehouse Amálka

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Výhled na Ještěd z pohodlí hamaky, to je Treehouse Amálka.

Hluboko v lese, na sluncem vyhřáté lesní mýtině, se na absolutní samotě nachází Treehouse Amálka, který je i součástí katalogu Amazing Places. Ohromí dechberoucím výhledem na dominantu hory Ještěd, třeba i z hamaky natažené na terase ve výšce mezi korunami stromů.

Kromě manželského lůžka je tu rozkládací gauč až pro dvě děti. O vytápění se postará automatický krb bez nutnosti přikládat, zábavu si návštěvníci užijí i díky chodícím spacím pytlům. K dispozici mají chladničku a kuchyňský koutek s malým vařičem.

  • Místo: Křižany, Liberecko
  • Typ a počet lidí: treehouse, pro dva, případně až se dvěma dětmi
  • Cena za noc: od 4590 Kč

Jizerské domky – Šmírák

Foto: Jizerské domky, Seznam Zprávy

Šmírák je moderní chatka neboli tiny house.

Obec Zlatá Olešnice se nachází na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Domek má obří výhledové okno, skrz které je možné šmírovat okolní přírodu nebo pobíhající srnky a zajíce. Proto název Šmírák, který vybrali příznivci v soutěži.

Díky větším rozměrům se sem vejdou čtyři lidé. V chladnějších dnech si lze zatopit v kamínkách, v těch teplejších grilovat venku. Je tady i teplá sprcha a při suchém počasí lze zaparkovat přímo u domku.

  • Místo: Zlatá Olešnice, Jablonecko
  • Typ a počet lidí: tiny house (chatka), pro čtyři dospělé
  • Cena za noc: od 3490 Kč

Glamping Čihadlo

Foto: Glamping Čihadlo, Seznam Zprávy

V jurtě Glamping Čihadlo si užijete i přítomnost lamy a koně.

Celoroční zateplená jurta na samotě s názvem Glamping Čihadlo nabízí vlastní wellness v takzvaném karpatském čanu. Má plně vybavenou vnitřní i venkovní kuchyni, k dispozici je terasa s krbem, permakultura i zahrada, vytápění krbovými kamny a sprcha s teplou vodou.

Možné je ochutnat regionální jídlo ve formě snídaňového koše, specialitou je přítomnost koně a lamy poblíž jurty. Je tu elektřina a luxusní vybavení včetně županů a základních potravin, za příplatek lze přistavit i vlastní stan či karavan.

  • Místo: Třebihošť, Trutnovsko
  • Typ a počet lidí: jurta, pro jednoho až pět lidí
  • Cena za noc: od 4500 Kč

RozhledNa Ještěd

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

RozhledNa Ještěd má v názvu slovní hříčku.

Tahle stavba v korunách stromů zvaná RozhledNa Ještěd neslouží jen ke krátkému rozkoukání. Nahoře je možné zůstat i na noc a zažít tu romantický pobyt bez elektřiny při světle svíček.

Kromě postele je v útulném krytém prostoru malá kuchyňka, posezení s kamínky, toaleta a umyvadlo. Od dubna do listopadu lze využít venkovní sprchu. Na terase v horním patře je možné grilovat či relaxovat na venkovním gauči.

  • Místo: Křižany, Liberecko
  • Typ a počet lidí: treehouse v podobě rozhledny, pro dva
  • Cena za noc: od 5690 Kč

TaMaringotka

Foto: TaMaringotka, Seznam Zprávy

TaMaringotka nabízí výhledy na krkonošský masiv.

Ke glampingu TaMaringotka se musí návštěvník dostat po svých. Odměnou mu za to je dechberoucí výhled na nedaleké hřebeny Krkonoš, klid a příroda na dosah ruky. Interiér je stylizovaný do ořechově hnědé barvy, s příjemným teplým LED bateriovým osvětlení.

Dvě velká okna dávají prostoru vzdušnost a nabízejí posezení u stolu s výhledem. Vnitřek lze vytopit kamny, lze využít i venkovní ohniště. Není tu elektřina, pramenitá voda je k dispozici.

  • Místo: Trutnovsko, přesné místo musí návštěvník vyluštit dle hádanek
  • Typ a počet lidí: maringotka, pro dva
  • Cena za noc: 2600 Kč

Treehouse pod Ještědem

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Treehouse pod Ještědem je klasický typ domku na stromě.

V domě na stromě zvaném Treehouse pod Ještědem se každý může v pocitech vrátit do dětských let. Ubytování nemá elektřinu, voda se čerpá ze studánky. Kromě dvou dospělých je tu i možnost přistýlky nejlépe pro dvě děti.

K použití je zde venkovní sprcha a toaleta, pro chladné dny jsou tu kamínka. V ceně pobytu je i košík s bohatou snídaní s cereáliemi, kozím sýrem z blízké farmy, uzeninami od místního řezníka, zeleninou a jogurty.

  • Místo: Proseč pod Ještědem, Liberecko
  • Typ a počet lidí: treehouse, pro dva dospělé a dvě děti
  • Cena za noc: od 3500 Kč

Jizerské domky – Neposeda

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Tiny house Neposeda může sloužit i jako pozorovatelna zvířat.

Pochutnat si dobrotách z grilu na terase, odpočinout v houpací síti nebo se pobavit u některé z deskových her. To si mohou užít až čtyři lidé v domku Neposeda, který stojí v oblasti mezi Jizerskými horami a Krkonošemi. Domek je situovaný na samotě a okouzlí klidem i nádhernými výhledy. Samozřejmostí jsou teplá sprcha, dvouplotýnkový vařič a kamínka pro zahřátí i pocit romantiky.

  • Místo: Haratice, Jablonecko
  • Typ a počet lidí: tiny house (chatka), pro tři dospělé nebo dva dospělé a dvě děti
  • Cena za noc: od 3390 Kč

Reklama

Doporučované