Hlavní obsah

Tipy na glamping v Praze a okolí: Mobilní domek i teepee se saunou a vířivkou

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Do teepee v Pyskočelích se vejde až pět rekreantů.

Reklama

Mobilní domek, luxusní kemp, jurty nebo indiánské obydlí se saunou a vířivkou. Kam vyrazit za glampingem v nedalekém okolí hlavního města?

Článek

Už jste slyšeli o glampingu? Jedná se o spojení kempování v přírodě, luxusu a moderních vymožeností. Přespíte v atraktivních prostorech maringotek, hausbótů, treehousů či jiných staveb kombinujících přírodní a moderní materiály.

Podívejte se na několik tipů, kam vyrazit za glampingem v Praze a nedalekém okolí hlavního města.

Paseca

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Glamping Paseca

V malebné krajině Posázaví nedaleko Prahy se nachází minimalistický dvanáctimetrový domek s terasou. Pyskočelská Paseca nabízí komfort v minimálním prostoru. Naleznete zde koupelnu s toaletou, pohodlnou postel, saunu, kamna, venkovní posezení i gril. Z terasy se dá sledovat krásný západ slunce nad lesem. Snídaně není v ceně, ale za 250 korun na osobu si ji můžete přiobjednat i s donáškou v piknikovém koši. Objednat lze také suroviny na gril.

  • Místo: Pyskočely
  • Typ a počet lidí: domek, pro dva lidi
  • Cena za noc: od 4000 Kč

Mobile Hut

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Glamping Mobile Hut

Jak už název napovídá, jedná se o mobilní domek, který může zvenku působit malý, ale vevnitř je řešen velmi prakticky. Mobile Hut je designový a soběstačný domek, do kterého lze utéct před ruchem velkoměsta a užít si trochu té přírody za každého ročního období. Vybaven je kuchyňkou, kamny, koupelnou s toaletou, obytnou částí a spoustou úložného prostoru. Spaní je vyřešeno spacím patrem s velkým střešním oknem pro dvě osoby, další dvě lůžka se nacházejí v hlavní obytné části.

  • Místo: Rašovice
  • Typ a počet lidí: pojízdný domek, pro až 4 lidi
  • Cena za noc: od 3800 Kč

Tipy na glamping v jižních Čechách a na Moravě

Teepee & Spa

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Glamping TeePee & Spa

V Pyskočelích, necelých 50 kilometrů od Prahy, si můžete dopřát ještě jeden originální zážitek. V Teepee & Spa se nachází luxusně vybavené indiánské obydlí. Až pět osob tady najde veškerý komfort a prostor. Vevnitř jsou postele, sprchový kout s toaletou, peletová kamna, na terase naleznete vířivku, cedrovou saunu, venkovní sprchu či vyhlídkovou terasu, která se tyčí ve výšce nad teepee. Jídlo na grilu připraví ve smluvený čas Grill Mistr přesně podle vašich představ.

  • Místo: Pyskočely
  • Typ a počet lidí: teepee, pro až 5 lidí
  • Cena za noc: od 6900 Kč

Jurty v Sadu

Foto: Jurty v Sadu, Seznam Zprávy

Jurty v Sadu

Na východ od Prahy, kousek od Českého Brodu, se nacházejí Jurty v Sadu. Ubytování je součástí obecně prospěšné společnosti M’am’aloca a pomáhá financovat aktivity na podporu komunity. Na návštěvníka tady čeká klid, pokojná atmosféra jabloňového sadu a krása českého venkova spojená s netradičním zážitkem noci strávené v jurtě.

Každá jurta má svou koupelnu a toaletu v samostatné budově, k dispozici je i sdílená nadstandardně vybavená kuchyně s lokálními produkty. V okolí se nachází například cyklostezka, bikepark, biopark a mnoho dalších příležitostí k výletu. Využít lze také saunu či koupací sud. Místo je vhodné například i k teambuildingu pro menší týmy.

  • Místo: Štolmíř u Českého Brodu
  • Typ a počet lidí: 4 jurty, pro až 24 osob
  • Cena za noc: od 2500 Kč

Maringotka v údolí

Foto: Maringotka v údolí, Seznam Zprávy

Maringotka v údolí

Maringotku v údolí naleznete v Praze – Přední Kopanině na kraji lesa uprostřed pohádkové přírody s výhledem na malé údolíčko obklopené lesy. Obyvatelná je i v zimě, zatopíte si v krbu, který se vevnitř nachází. V noci lze z postele díky kulatému střešnímu oknu sledovat noční oblohu plnou hvězd. Ochutnat můžete čerstvé domácí sýry, děti se mohou projet na konících nebo nakrmit mini ovečky. V maringotce je možnost si nabít mobilní telefon, k dispozici je také plynový vařič v plně vybavené kuchyňce, chladicí box, venkovní sezení, chemická toaleta a v letních měsících i sprcha. Vodu je možné „načepovat“ speciální šlapací pumpou přímo do umyvadla v maringotce.

  • Místo: Praha 6 - Přední Kopanina
  • Typ a počet lidí: maringotka, až 5 osob
  • Cena za noc: od 2799 Kč

Malešov Glamour Camp

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Malešov Glamour Camp

Kemp Malešov se nachází v zahradě na břehu rybníka pod středověkou tvrzí. Otevřen je od května do října. K dispozici je tu osm stanů s celkovou kapacitou 32 lidí – do každého stanu se tedy vejdou až čtyři osoby. I přestože se v každém stanu nachází manželská postel s dvěma jednolůžky, vybaven je i sprchou a toaletou. Kemp lze využít i pro firemní akce či teambuildingy. K dispozici je místnost, která může sloužit jako herna. Nedaleko je restaurace Krčma, kde denně připravují klasické recepty z 15. a 16. století, nebo pivovar.

  • Místo: Malešov
  • Typ a počet lidí: stany, až 32 lidí
  • Cena za noc: od 2500 Kč

Glampit Bořená Hora

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Glampit Bořená Hora

V rozlehlé zahradě v nádherné středočeské krajině je umístěna terasa obklopená stromy, na které stojí minimalistický domek. Poblíž ubytování Glampit Bořená Hora najdete les k procházkám či houbaření, pro koupání lom Štětkovice nebo lom v Kosové Hoře. Domek je vybaven sprchovým koutem, umyvadlem, záchodem i kuchyňkou. V případě chladného večera můžete zatopit v kamnech. Na terase je sezení, gril nebo lehátka, na kterých si můžete užít relaxaci a klid okolní přírody.

  • Místo: Bořená Hora
  • Typ a počet lidí: domek, pro dva lidi
  • Cena za noc: od 3290 Kč

Kam na výlet v Praze

Procházky, které se mohou protáhnout i na celý den. Přímo v Praze a těsně za jejím okrajem lze najít řadu příjemných míst se spoustou zajímavostí i příležitostí k odpočinku. K většině se dá dostat městskou dopravou.

Tree House

Foto: Antonín Matějovský, Seznam Zprávy

Tree House

Chcete-li utéct od shonu všedních dní a zažít čas bez technologií uprostřed přírody, možná oceníte Tree House. Jedná se o objekt zasazený v korunách stromů nad ovčí pastvou rodinného statku, jehož dvě dřevěné platformy s průhledným opláštěním zajišťují výhled do všech stran. K dispozici není elektřina, voda ani kuchyňka, suchá toaleta se nachází zhruba 60 metrů daleko. Objekt není izolován a teplo zajišťuje krb, proto je vhodné vzít si s sebou teplé oblečení či spacák.

  • Místo: Hrusice
  • Typ a počet lidí: tree house, pro 4 osoby
  • Cena za noc: od 1990 Kč

Reklama

Doporučované