Hlavní obsah

Neviditelná chatička nebo domek na vodě. Tipy na glamping na Vysočině

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Chatička ootoolno ZEM se nachází někde u Batelova.

Reklama

Chcete strávit čas ve „svém“ lomu, v přestavěném lodním kontejneru nebo domku zavěšeném na stromě? I to nabízí glamping na Vysočině.

Článek

Luxusní kempování, tzv. glamping, spojuje zážitkový pobyt v přírodě a klidu s pohodlím, které se dá často srovnávat s nejlepšími hotely. Takto se můžete ubytovat například v domku na vodě, na stromě, v bývalé transformační stanici nebo mít k dispozici luxusní ubytování se „svým“ lomem ke koupání.

Seznam Zprávy vybraly několik tipů, kam vyrazit za glampingem na Vysočině.

Hidden Retreat

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Hidden Retreat.

Hidden Retreat se nachází v soukromém zatopeném žulovém lomu Hranice, který je obehnaný skalami a stromy. Hostům je k dispozici celý areál. Ubytování má vše, co bude host potřebovat – velkou postel, zařízenou kuchyň i sociální zázemí. Dále tu naleznete vyhlídkovou terasu nad lomem, kde se nachází gril, koupací sud, ale také například unikátní plovoucí sauna či lodička.

  • Místo: Lom Hranice, Lipnice nad Sázavou
  • Typ a počet lidí: tiny house, pro 2 lidi
  • Cena za noc: od 6900 Kč

Rocksky House

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Rocksky House.

Přestavěný námořní kontejner Rocksky House je umístěn na samotě uprostřed polí, s výhledem na hrad Lipnice. Uvnitř je pohodlná postel pro dva a rozkládací gauč pro další dva hosty, koupelna s velkou sprchou a toaletou, lednička i malá kuchyňka. Díky velkému oknu může návštěvník přímo z postele sledovat noční oblohu, v případě chladnějších dní je možnost zatopit si v kamnech. K originálnímu vybavení patří starý psací stroj, stoletý dalekohled, kterým můžete sledovat krásy okolní přírody, nebo lze zachytit zážitky z terasy polaroidem.

  • Místo: Kejžlice, Lipnice nad Sázavou
  • Typ a počet lidí: kontejner, pro až 4 osoby
  • Cena za noc: od 3900 Kč

Vodní domky Rudíkov

Foto: Vodní domky Rudíkov, Seznam Zprávy

Vodní domky Rudíkov.

Útulné vodní domky Rudíkov jsou postaveny přímo na rybníku Visílka. Domek nabízí příjemné ubytování na vodě s manželskou postelí, koupelnou se sprchou, toaletou, kuchyňský koutem, terasou i s připojením na wifi. Při chladných večerech si lze zatopit v krbu. Na své si přijdou milovníci rybaření (model chyť a pusť) i aktivní sportovci – je tady možnost zapůjčit si kola, elektrokola či elektrokoloběžky k prozkoumávání okolí. Přímo u rybníka se také nachází srubové posezení s ohništěm.

  • Místo: Rudíkov
  • Typ a počet lidí: vodní domky, 1 domek pro 2 osoby
  • Cena za noc: od 2900 Kč

Three Trees

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Three Trees.

Maringotka Three Trees (Tři stromy) se nachází v lesích Vysočiny vedle rybníka nedaleko Pelhřimova. Uprostřed přírody a klidu nabízí maringotka absolutní komfort - je v ní pohodlná postel, vybavená kuchyň, podlahové vytápění, krb, lednice, deskové hry či knihovna. Venku lze trávit čas procházkami po lese nebo po okolí (výletník s tipy, kam vyrazit, naleznete uvnitř), posezením u rybníka, u ohniště nebo grilu. Každé ráno na hosty bude čekat snídaňová bedýnka, která je v ceně pobytu.

  • Místo: Pelhřimov
  • Typ a počet lidí: maringotka, až 3 osoby
  • Cena za noc: od 3900 Kč

Tip na výlet: Národní parky v ČR

Na území České republiky se nacházejí čtyři národní parky, které zabírají 1,5 % celého území ČR. Jaký je největší a jaký nejstarší? A co tam navštívit?

Trafajda

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Trafajda.

Uprostřed Lipnice nad Sázavou se nachází bývalá transformační stanice Trafajda, která byla určena k demolici, ale dnes slouží jako ubytování. Domek má dvě patra, v prvním naleznete kuchyň, koupelnu a záchod, ve druhém patře je malá ložnice s plátnem a projektorem, ze které je přístup na prostornou terasu s výhledem. Za návštěvu v okolí stojí hrad Lipnice nebo zatopené lomy s reliéfy vytesanými do skal.

  • Místo: Lipnice nad Sázavou
  • Typ a počet lidí: bývalá transformační stanice, pro 2 lidi
  • Cena za noc: od 3300 Kč

Kebin

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

Kebin.

Na břehu Hejlovského rybníka se nachází kontejner Kebin, který je soběstačný a bez potřeby připojení na inženýrské sítě. Obyvatelný je jak v zimě, kdy si lze zatopit v krbu, tak v létě. I přes menší prostor tu hosté naleznou vše, co k pobytu potřebují. Vevnitř je koupelna se sprchovým koutem, toaleta a vybavená malá kuchyňka. Z kontejneru je také skvělý výhled, protože je skoro celý prosklený – a nejlepší výhled je přímo z postele. Venku je terasa, posezení, gril nebo vyhřívaná káď.

  • Místo: Ondřejov
  • Typ a počet lidí: kontejner, pro 2 lidi
  • Cena za noc: od 3500 Kč

Tip na výlet: Šikmé věže v ČR

Šikmou věž v Pise lidé považují za raritu. Jí podobných je však celkem hodně a některé jsou dokonce ještě nakloněnější. Seznam Zprávy zmapovaly ty české. Některé se svými náklony rozhodně nemají za co stydět.

ootoolno VZDUCH & ZEM

Foto: Amazing Places, Seznam Zprávy

ootoolno Vzduch.

Přesné umístění chatiček ootoolno VZDUCH nebo ootoolno ZEM je tajemstvím, které se zájemci dozvědí až s rezervací. Obě chaty jsou zateplené, mají velkou prostornou postel, dále se tu nachází malá kuchyňka s umyvadlem a užitkovou tekoucí vodou nebo toaleta. Sprcha tu není, ale poblíž je potok k osvěžení. Obě chaty také vyčnívají svým neotřelým designem, jedna je zavěšená v korunách stromů, druhá má z vnější strany zrcadlové plochy, které ji v přírodě dělají skoro neviditelnou.

  • Místo: Batelov
  • Typ a počet lidí: chatička, pro 2 lidi
  • Cena za noc: od 2093 Kč (VZDUCH), od 1629 KČ (ZEM)

Reklama

Doporučované