Hlavní obsah

Magistrát v Praze sníží od listopadu počet zaměstnanců o sedm procent

Ilustrační foto.

Reklama

Pražský magistrát bude mít od 1. listopadu méně zaměstnanců. V letošním roce jde o snížení o sedm procent, konkrétně o zhruba 88 tzv. systematizovaných míst na přibližně 2248.

Článek

Na odstupném zaplatí město asi 12,5 milionu korun. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí projednají městští radní. Úřad lidem již v uplynulých měsících rozdával výpovědi. Další propouštění přijde v příštím roce.

Propouštění se týká v této fázi asi 160 lidí z celkového počtu zhruba 2300 zaměstnanců. Výpověď dostávali lidé ve všech magistrátních odborech. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) letos v červnu řekl, že cílem vedení města je ušetřit provozní výdaje. Předpokládaná úspora by měla ročně dosáhnout až 180 milionů korun.

Vedení města v minulosti deklarovalo snahu snížit počet zaměstnanců do konce roku 2022 o deset procent. Záměr schválili i pražští zastupitelé. Letos propustí sedm procent lidí a zbylá tři procenta v příštím roce. Propouštění se netýká zaměstnanců se smlouvou na dobu neurčitou, jejichž platy jsou hrazeny ze zdrojů mimo rozpočet města.

Další změny v úřadu zatím vedení města nechystá. V uplynulých letech magistrát slučoval či rozděloval několik odborů.

Reklama

Doporučované