Hlavní obsah

„Makronky neděláme.“ Uznávaný cukrář Skála vysvětluje, proč nenabízí oblíbený dezert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Dvě minuty z Výzvy: Proč u cukráře Skály nenajdete oblíbené makronky.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Cukrařinu děláme tak, aby šli zákázníci za námi, za tím, co si nekoupí nikde jinde, říká Lukáš Skála. Na svém kontě má několik ocenění Cukrář roku a chubit se může i tím, že se dostal mezi sedm nejlepších cukrářů světa na soutěži Global Pastry Chefs Challenge v Budapešti.

Článek

„Když budeme dělat makronky, které dělá celá Praha, tak je těžké jít cenou proti ostatním,” vysvětluje ve Výzvě spolumajitel dvou vyhlášených pražských cukráren. Právě ruční výroba, tradiční recepty a kvalitní suroviny jsou základem jeho receptu na úspěch.

Zákazníky láká na typické dezerty, které znají z dětství, jako jsou věnečky, špičky nebo větrníky. Zároveň ale i těmto zákuskům dává nový neotřelý vzhled.

Celý pořad Výzva s Lukášem Skálou:

Výzva: Raw zákusky mě nezajímají. Poctivou kremroli děláme i tři dny, říká několikanásobný Cukrář roku.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

Jako mistr svého řemesla stále kontroluje kvalitu a každý den ochutná pět až šest dezertů. „Máme takovou teorii, že co se sní s chutí, to se neukládá,” odpovídá s nadsázkou na otázku, jestli nemá strach z kalorií.

Jak se ze skladníka stane cukrář, jako tomu bylo v jeho případě? Kolik času zabere připravit poctivý dezert? A kde Lukáš Skála bere inspiraci pro svou práci?

Podívejte se na celý pořad Výzva s Lukášem Skálou.

Související témata:

Doporučované