Hlavní obsah

„Věříme, že Stropnický nám kluka z plakátu zase sehraje. Ale máme i nové kádry.“ ANO reaguje na odchody známých tváří

Kam jste se to poděli, kam jste se to poděli?Video: Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dnes večer v TV Seznam Sněmovní 4 s tématy: Co se to děje v ANO? A unikátní pohled do poslaneckých bytů v Nerudově ulici.

Článek

„Některé osobnosti nám mohou samozřejmě chybět. Například popularita Martina Stropnického je nezanedbatelná, jeho odchod já osobně považuji za ztrátu. Věřím ale, že se k nám třeba někdy vrátí a toho kluka z plakátu pro nás zase sehraje,“ říká cynicky místopředseda hnutí ANO Petr Vokřál.

„Když to tak řeknu, my nové kádry máme a vychováváme. Máme mladé ANO,“ dodává šéf Sněmovny Radek Vondráček z hnutí ANO.

Oba reagují na odchody některých známých tváří, s nimiž se teď vládní hnutí potýká. Například ministr zahraničí Martin Stropnický, vedle Babiše hlavní tvář hnutí ANO, odchází dělat velvyslance do Izraele - s tím, že pět let stačilo.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán rovněž odchází. S oddůvodněním, že s většinou ANO se názorově rozchází a už to pro něj není přijatelné.

S Babišem se rozešly i další známé tváře hnutí - třeba europoslanec Telička nebo pražská primátorka Krnáčová. Nejčastěji mluví o tom, že jim vadí populismus.

Jejich zdůvodnění a popis toho, jak to funguje v hnutí ANO, uvidíte dnes večer ve 20:30 v TV Seznam v pořadu Sněmovní 4.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované