Hlavní obsah

Máme skvělé šance, rozhodnou brankáři. Ať chytá Francouz, radí před čtvrtfinále Hnilička

Podívejte se, jak vidí šance českého týmu na postup přes čtvrtfinále mistrovství světa bývalý vynikající gólman Milan Hnilička. Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hokejová reprezentace v 16:15 rozehraje čtvrtfinále mistrovství světa, v zápase se Spojenými státy nebude favoritem. „Nechci to klukům zakřiknout, ale máme skvělé šance,” řekl dnes v Seznamu bývalý vynikající brankář a trojnásobný mistr světa Milan Hnilička. Kdo by podle něj měl klíčový zápas chytat?

Článek

„Skvěle naladěný tým od začátku turnaje, dva Davidové v útoku tým pozvedli. Češi si věří, je to na nich znát. Chci věřit tomu, že zápas vyhrajou. Máme skvělé šance,” říká před klíčovým duelem Hnilička.

Kdyby měl vybrat, který gólman by měl jít do branky, ukáže na Pavla Francouze. „V téhle fázi gólmani rozhodují turnaje vždycky. Trenéři v případě Davida Ritticha nebo Pavla Francouze nemohou udělat špatnou volbu. Je to o momentální formě, o tom, jak se kdo vyspí. A to trenéři předem vědět nemohou. Já bych vsadil na Francouze,” dodává Hnilička. Hlavně proto, že má Francouz s podobnými zápasy zkušenosti.

Naposledy Francouz Američany vychytal na zimní olympiádě v Jižní Koreji, kde Češi rovněž ve čtvrtfinále vyřadili svého dnešního soupeře na nájezdy. Právě obsazení brankářského postu je největším otazníkem před odpoledním utkáním. Trenéři totiž jméno gólmana chtějí až do poslední chvíle tajit.

Reklama

Doporučované