Hlavní obsah

Manželé Obamovi budou mít pořady na Netflixu

Manželé Obamovi plánují produkovat seriály.Video: Marek Baloun, AP

 

Reklama

Bývalý prezident USA s manželkou budou produkovat dokumenty a seriály, podepsali smlouvu se společností Netflix.

Článek

Bývalý prezident Spojených států Barack Obama a jeho manželka Michelle se budou věnovat produkci filmů. Bývalý nejmocnější pár světa uzavřel několikaletou smlouvu s jedničkou v oblasti streamování videoobsahu, americkou firmou Netflix. Firma to uvedla na svém webu a sociálních sítích.

Podle tiskové zprávy má produkční společnost Higher Ground Productions, kterou manželé pro tento účel založili, dodávat Netflixu širokou škálu dokumentů a seriálů.

„Barack a Michelle Obamovi patří mezi nejvíce respektované a známé veřejné postavy a mají unikátní příležitost objevovat a ukazovat příběhy lidí, kteří vystupují z komunity a snaží se zlepšit svět,” uvedl šéf obsahu Netflixu Ted Saranos. „Jsme neuvěřitelně pyšní, že si vybrali Netflix jako domov pro své schopnosti vyprávět příběhy.”

Michelle Obamová se nechala slyšet, že s Barackem vždy věřili v sílu příběhů, která může inspirovat, měnit názor na svět nebo pomoci lidem otevřít svoje srdce a mysl.

Před rokem se Barack a Michelle Obamovi dohodli s nakladatelstvím Penguin Random House na vydání dvou knih. List Financial Times s odvoláním na své zdroje tehdy napsal, že manželé Obamovi získají více než 60 milionů dolarů (přes 1,2 miliardy korun). Pořady pro Netflix mají být dostupné ve 190 zemích pro více než 125 milionů předplatitelů včetně České republiky.

Zpráva zahýbala Hollywoodem a například Jim Parsons, představitel Sheldona ze seriálu Teorie velkého třesku, na slavnosti k jeho novému filmu uvedl, že by rád pracoval s celou rodinou.

Reklama

Související témata:

Doporučované