Hlavní obsah

Mariánskolázeňská stáčírna lázeňských pramenů je zachráněná. Léčivé minerálky opět koupíte v lékárnách

Foto: BHMW

Mariánskolázeňská stáčírna už funguje.

Reklama

Ještě před pár lety málokdo věřil, že se podaří obnovit fungování mariánskolázeňské stáčírny lázeňských pramenů. Nyní se to podařilo a lidé tak mohou nově v obchodech a lékárnách znovu nakupovat Rudolfův Pramen nebo AQUA MARIA. A brzy budou minerálky dostupné nejen v PET lahvích, ale rovněž ve skle. Píše o tom Karlovarský deník.

Článek

Rekonstrukce stáčírny minerálních vod v Mariánských Lázních stála více než sto milionů korun. Společnost BHMW známá svou Bílinskou stáčírnou kyselky a Zaječické hořké zakoupila mariánskolázeňskou stáčírnu a provedla kompletní rekonstrukci.

„Získali jsme dotace z EU ve výši zhruba sedmačtyřiceti milionů korun,“ řekl Karlovarskému deníku výkonný ředitel BHMW Vojtěch Milko.

Které lázně jsou nejlepší?

Budova je přepracována od sklepa až po střechu. Získala opět dobově konzistentní vzhled a zbavila se nevkusných dostaveb z minulého století. Na její stylovou čistotu dohlížel mariánskolázeňský architekt Miroslav Míka. Kromě správní budovy a výrobní haly byla zrekonstruována i prameniště.

Nyní se zde stáčí léčivý lázeňský pramen Rudolfův, přírodní minerální voda AQUA MARIA a HEAD WATER pro světoznámou sportovní značku HEAD.

Stáčírna se aktuálně zabývá zahájením výroby stáčení do skleněných lahví.

Reklama

Doporučované