Hlavní obsah

Hotel, restaurace a lázně roku. Forbes Travel Guide zná vítěze

Podívejte se na nejlepší hotel, restauraci a lázně roku 2019.Video: Jan Marek, Forbes, Youtube.com

 

Reklama

Magazín udělil tato ocenění vůbec poprvé ve své historii. Ty nejlepší rezidence ze svého pohledu cestovatelského rádce vybral při příležitosti nedávné soutěže v luxusním pohostinství Star Awards 2020.

Článek

Na 62. ročníku summitu Forbes Travel Guide v pětihvězdičkovém ARIA Resort & Casino v Las Vegas se shromáždilo přes 600 hoteliérů, špiček ve svém oboru, píše magazín. Při slavnostním galavečeru k nim promluvil jeho výkonný ředitel.

„Každoročně vidíme, jak se laťka zvedá stále výš. Hotely se samy posouvají stále dál a nutí se k lepším a nezapomenutelným prožitkům, které nabízejí svým hostům,“ uvedl na setkání Filip Boyen. „Naše ocenění hotelu, restaurace a lázní roku jsou udílena čestně podle toho, kdo dosáhl v hodnotící škále toho nejvyššího skóre,“ dodal.

Pozdrav a skládání prádla základem

Ubytovacími resorty po celém světě procházeli „inkognito inspektoři“, kteří v hotelech strávili vždy minimálně dvě noci jako řadoví hosté. Tito odborníci bodovali svůj zážitek podle více než 900 standardů. Soustředili se hlavně na úroveň nabízených služeb, které tvořily tři čtvrtiny hodnocení, a ve zbytku na kvalitu zařízení.

V centru jejich pozornosti bylo třeba to, zda personál hotelu pozdravil do 30 vteřin od příjezdu nebo jestli složil oblečení volně ponechané v pokoji. Body navíc mohla obsluha získat za unikátní a vzhledné uniformy či různé maličkosti.

Anonymní porota Forbesu těm nejlepším tradičně udílela pětihvězdičkovou klasifikaci, kterou letos obdrželo 107 z celkových 1 898 posuzovaných napříč 73 státy, dodává Boston Magazine.

Hotel roku: Twin Farms

Cestovatelský průvodce časopisu publikovaného i v Česku vybral „pohodlné útočiště“ na 300 akrech pozemku ve městě Barnard v americkém státě Vermont. Nemovitost nabízí 20 odlišně dekorovaných pokojů, každý z nich je vybavený krbem a velkou koupelnou s výhledem na pastviny a okolní přírodu.

+2

Půvabný je i příběh, který za hotelem stojí, tedy romantické gesto. Stavba na samotě byla podmínkou, kterou si vyžádala novinářka Dorothy Thompsonová od prvního amerického spisovatele oceněného Nobelovou cenou Sinclaira Lewise předtím, než mu řekla své „ano“. Chtěla totiž, aby jí koupil farmu ve Vermontu. A tak si v roce 1928 společně pořídili to, co se později stalo Twin Farms.

Pět hvězdiček hotel dostává se svojí nabídkou all inclusive nepřetržitě už 25 let. Inspektoři magazínu mu dali rekordních 98,24 procenta. Cena za noc pro jednoho začíná v přepočtu zhruba 35 500 korunách.

„Je to čest, že nás Forbes vybral. Vnímáme ho jako transparentní časopis, který znají i naši hosté, a v našem podnikání je zárukou relevance,“ reagoval na ocenění provozní ředitel Twin Farms John Graham.

Restaurace a lázně roku koronaviru navzdory: čínské Macao

I přes vypuknutí nákazy virem Covid-19 a ránu pro turismus v zemi se Čína stále může pyšnit jednou z nejprestižnějších cestovatelských destinací na světě: zvláštní administrativní oblastí Macao při ústí Perlové řeky do Jihočínského moře, píše magazín. A právě v tomto nejhustěji obydleném místě na planetě se nacházejí i vítězové dalších dvou kategorií Forbes Travel Guide.

+2

Pětihvězdičkový podnik Sichuan Moon provozuje Andre Chiang a právě pod vedením tohoto šéfkuchaře se stal restaurací roku. V hotelu Wynn Palace otevřel teprve loni, což ale nezabránilo porotě magazínu udělit mu úctyhodných 99,22 procenta.

Sečuánská kuchyně jinak

„Naším cílem je ukázat chutě sečuánských jídel jinak. Otevřít okénko do jejich historie a kultury,“ popsal restauraci provozní ředitel hotelu Frederic Luvisutto. Podle něj je Chiang velmi talentovaný a umí ukázat, že kuchyně charakteristická peprnými chutěmi a degustačním menu o 15 chodech má mnohem víc co nabídnout.

Interiéru Sichuan Moon vévodí křišťálový lustr v provedení Murano zdobený skleněnými motýly. Od ostrých chutí si pak zákazníci mohou odpočinout u exotického čajového baru s ingrediencemi a bylinnými směsmi z celého světa. Restaurace je podle Forbes elegantním překryvem kultur východu a západu.

+1

Opravdový sníh a osobní lázeňský sluha

Pouhých 11 minut chůze od Wynn Palace je rezidenční komplex s kasinem City of Dreams, ve kterém se nacházejí i lázně Morpheus. Těm inspektoři udělili téměř maximálních 99,5 procenta. Svatyni o šesti místnostech navrhla světoznámá britská architektka iráckého původu Zaha Hadid.

Opečovávací procedury čekají na hosty hned ve dvou patrech. Podle Forbesu každý návštěvník futuristického hotelu a wellness centra dostane vlastního lázeňského sluhu, který jej provede třeba i po Skandinávií inspirované zahradě s opravdovým sněhem, který použily lázně v Macau údajně jako první na světě.

Reklama

Doporučované