Hlavní obsah

Marvelovský Venom si to slízl od kritiky. Do kin táhne hlavně dvojrole Toma Hardyho

Co o filmu Venom řekli sami protagonisté? A proč symbionta z dílny společnosti Marvel miluje syn hlavního protagonisty Toma Hardyho?Video: Barbora Marková

 

Reklama

Svůj první víkend v kinech má za sebou film Venom – jeden z nejzáhadnějších anti-hrdinů marvelovského světa. Ztvárnil ho Tom Hardy. Ve vedlejších rolí se objeví třeba Michelle Williamsová. I přes hvězdné obsazení se podle kritiků očekávaná sci-fi novinka moc nevydařila.

Článek

Svět už má dost superhrdinů. Na scénu přichází mimozemský symbiont Venom. jedna z nejlepších a nejkomplexnějších komiksových postav společnosti Marvel. Hostitelem se stává novinář Eddie Brock. V rámci své investigativní práce se pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce mocné společnosti, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní. Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce.

„Můj syn ho miluje, je to superhrdina o kterém jsem opravdu mohl říct: To je super. Superhrdinové bývají hodně přímočaří a cool, zatímco já mám takový svůj vnitřní hlas a jsem trochu roztržitý. Venom a Eddie – no to je přece perfektní ne? Protože Eddie má vnitřní hlas, který je doslova mimozemšťan. A já si říkal – tak to je super, protože tohle můžu hrát,“ prozradil už dřív hlavní protagonista Tom Hardy.

Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a kde se probouzí Venom. Na rozdíl od Toma Hardyho byla Michelle Williamsová v hodnocení své role poněkud střízlivější.

Některé servery dokonce přišly s informací, že roli vzala jen kvůli účinkování Toma Hardyho: „Hele, je to film podle komiksu, a tak se nebudu snažit na tom hledat nějaký společenský přesah, ale prostě bych chtěla, aby se každá žena, která film uvidí, ztotožnila s touto ženskou postavou, která je velmi silná, sebevědomá a váží si sebe sama. Navíc chce i po světě a svém partnerovi, aby si jí také tak vážili.“

Při rozhovorech s novináři byla Michelle opravdu otevřená. Dokonce potvrdila, že se nedávno vdala.

Kritika už ale tak přívětivá k filmu není. Snímku režiséra Rubena Fleischera ostře vyčítají nesmyslný děj, herecké výkony i akční scény. A u Fleischera to není poprvé. Jeho Zombieland nebo Lovci mafie na tom byli podobně, i když se v kinech těšili celkem slušnému diváckému zájmu.

Další reportáže uvidíte v magazínu Slavní. Každou neděli od 21 hodin na Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované