Hlavní obsah

Maxová: Chtěla jsem být komunistkou na výboru. Syn bude archeolog

Rozhovor s Terezou Maxovou, modelkou, zakladatelkou Nadace Terezy Maxové a manželkou tureckého developera.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Čím chtěla být Tereza Maxová jako malá? Splnila si svůj dětský sen? I na tuto otázku odpovídala Tereza Maxová, host pořadu Ženský byznys Petry Krmelové.

Článek

„Naštěstí jsem si sen nesplnila, protože já jsem jako malá chtěla být komunistkou na národním výboře,“ směje se modelka, která byla ve své kariéře tváří těch nejslavnějších značek, a vysvětluje: „Tenkrát jsem tím moje rodiče šokovala. Jenže my jsme měli takovou aktivní paní učitelku, která agitovala i ve třídě. Byla jsem velmi malá, naštěstí mě to brzy přešlo.“

Rubrika My job s Terezou Maxovou. Čím chtěla být jako malá, splnil se jí dětský sen?Video: Seznam Zprávy

Zatímco ona sama se po studiu na gymnáziu dostala na práva, na která vzhledem k odjezdu do Paříže těsně před sametovou revolucí nenastoupila, její nejstarší syn studuje v Londýně archeologii. Tereze to dělá radost.

Tereza Maxová

Narodila se 31. 8. 1971 v Pardubicích.

V roce 1975 se s rodinou přestěhovala do Ústí nad Labem, kde v roce 1985 ukončila základní školu se sportovně-atletickým zaměřením.

Vystudovala gymnázium Budějovická v Praze. Po maturitě, v roce 1989, byla přijata ke studiu na Právnické fakultě Univerzity Karlovy.

V září 1989 však odjela do Paříže, což odstartovalo její kariéru topmodelky.

Zrovna Turecko, odkud pochází její manžel Burak Oymen a kde celá rodina často tráví čas, je podle ní k archeologii stvořené.

„Kam kopnete, tam je v podstatě nějaká vykopávka,“ směje se pyšná máma a v pořadu Ženský byznys dodává: „Byl na stáži v oblasti Egejského moře, kde jsou takové poklady jako Efes, Priene, Didyma. Plní si svůj sen. Jen čím dál častěji říká: Proboha, jak jako chudý archeolog uživím rodinu! A já mu říkám: Dělej, co tě baví. Byznys studují všichni,“ popisuje modelka s tím, že i její manžel, turecký realitní magnát, si do firmy raději vybírá lidi, kteří studovali cokoliv jiného než zrovna byznys.

„Otevře se vám jiný horizont, přemýšlíte jinak než ostatní, inovativně, a to se dneska hodně cení. Nejdůležitější je naučit se přemýšlet sám za sebe a nebát se ptát,“ vysvětluje v Ženském byznysu.

Tobias, nejstarší syn Terezy Maxové, původně zvažoval, že půjde cestou byznysu. Od svých 16 do 18 let byl dokonce na prestižní internátní škole.

„Teda já jsem to oplakala, protože v Česku, když řeknete internátní škola, tak si hned představíte, že se tam odkládají takové ty neposlušné děti – znáte to, odložíme tě na internátní školu,“ směje se matka tří dětí. „Ale já jsem ráda, že tam šel, protože se stal samostatnější, akademičtější a zjistil, co ho baví – protože předtím byl trochu takový lempl a nevěděl, co bude dělat,“ říká s nadsázkou o nejstarším synovi, kterého má s dánským tenistou Frederikem Fetterleinem.

Rodina Terezy Maxové

syn Tobias Joshua (*2000), s dánským tenistou Frederikem Fetterleinem

děti Mína (*2009) a Aiden (*2011), obě se současným manželem Burakem Oymenem, tureckým developerem a realitním magnátem

Další dva potomky, dceru Mínu a syna Aidena, má právě s tureckým podnikatelem Burakem Oymenem. „Všechny děti umí dobře turecky, já se učím,“ řekla pro Seznam Zprávy.

Reklama

Doporučované