Hlavní obsah

Mayová zahájila návštěvu Afriky, v JAR slíbila miliardové investice a tančila s dětmi

Theresa Mayová navštíví tři africké země s nejsilnější ekonomikou.Video: Lukáš Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Britská premiérka Theresa Mayová je na návštěvě Afriky. Zahájila ji v Kapském Městě, kde Africe slíbila miliardové investice a zatančila si dětmi z místní školky.

Článek

Theresa Mayová v úterý v Kapském Městě zahájila návštěvu Afriky. Po Jihoafrické republice bude Mayovou čekat návštěva dvou zbývajících největších ekonomik kontinentu - Nigérie a Keni.

Mayová řekla, že Británie se chce do roku 2022 stát největším investorem v Africe ze všech zemí G7 a předehnat tak Spojené státy.

Chce toho docílit státní podporou soukromých společností v investicích. Soukromé společnosti budou podle Mayové do Afriky investovat miliardy

„Společnosti britského soukromého sektoru se ujmou vedení v investování miliard, africké ekonomiky budou růst o biliony. Máme na to prostředky,” řekla Mayová.

Dodala, že chce vytvořit nové partnerství mezi Spojeným královstvím a Afrikou. To by podle ní mělo sdílet prosperitu a bezpečnost. Jakožto premiérka obchodujícího národa, který závisí na globálních trzích, si Mayová prý přeje vidět silné africké ekonomiky.

Mayová Jihoafrickou republiku navštívila jako první vládce Británie od roku 2011.

Reklama

Doporučované