Hlavní obsah

Mercedes patřící známé rodině Kočkových se řítil v protisměru po D11. Zemřeli dva lidé

Foto: Filip Jirsák/Wikimedia

Ilustrační foto.

Reklama

Tragédie se odehrála na hradecké dálnici. Seděl za volantem člen známé „kolotočářské“ rodiny?

Článek

Při čelní srážce osobního a nákladního auta na dálnici D11 na Nymbursku zemřeli v noci na dnešek dva lidé, oba byli řidiči. Osobní vůz Mercedes ze zatím nezjištěných příčin vjel do protisměru. Nehoda se stala kolem 03:40, obě auta začala po nehodě hořet.

Podle informací serveru Blesk.cz patřil mercedes Janu Kočkovi ze známé pražské rodiny. Má se jednat o syna Jana Kočky, který je bratrem Václava Kočky, zavražděného na křtu knihy Jiřího Paroubka v roce 2008.

Zda Kočkův syn seděl za volantem, v tuto chvíli není jasné.

Dálnice byla uzavřena v obou směrech, později byl obnoven provoz ve směru na Prahu. Pás směrem na Hradec Králové byl pro provoz otevřen před 13:00, v místě je kvůli požárem poškozené vozovce snížená rychlost, řekli ČTK mluvčí hasičů Ladislav Holomčík a policie Martina Fejfarová.

Řidič osobního auta pravděpodobně do protisměru vjel na nájezdu, kdy odbočil do špatného směru. Po střetu začala obě vozidla hořet, svědci na tísňové lince popisovali, že po nárazu vozidla vybuchla.

Oba řidiči byli podle policie narozeni v roce 1990. Kriminalisté u obou nařídili pitvu. „Přímé škody na nákladním autě a terénním osobním vozidle odhadl vyšetřovatel požárů na tři miliony korun,“ řekl ČTK Holomčík.

Okolnosti nehody nyní vyšetřuje policie, na místě zasahovala také kriminální policie. Dopravu policie odkláněla na 25. kilometru sjezdem na Sadskou, zpět na dálnici se mohli řidiči vracet na 35. kilometru u Vrbové Lhoty.

Reklama

Doporučované