Hlavní obsah

Messi, jeden z nejlepších fotbalistů světa, bude hrát opravdu v Paříži

Foto: Profimedia.cz

Lionel Messi mění dres, přestupuje z Barcelony do Paris SG. Na snímku v argentinských barvách jako vítěz šampionátu Jižní Ameriky.

Reklama

Předpověď, že fotbalista Lionel Messi bude po odchodu z Barcelony pokračovat v kařiéře v klubu Paris SG, se jevila jako nejpravděpodobnější varianta. Podle dvou špičkových reportérů už k dohodě došlo a přestup je zrealizován.

Článek

Do francouzského klubu Paris Saint-Germain Messi z Barcelony odchází po dlouhých 21 letech působení v katalánském velkoklubu. Barcelonu musel opustit kvůli jejím finančním potížím.

O finální dohodě o přestupu už informovali Guillem Balague ze CBS a Fabrizio Romano ze Sky Sport, dva velmi respektovaní žurnalisté, kteří se věnují dění a přestupům na nejvyšší klubové úrovni.

V Paříži se Messi potká s Brazilcem Neymarem, bývalým kolegou z dresu Barcelony. V týmu působí i další superhvězda, francouzský „rychlík“ Kylián Mbappé.

Čtyřiatřicetiletý Lionel Messi by měl s Paris SG podepsat smlouvu na dva roky s opcí na případnou další sezonu. Jeho roční plat v Paříži se odhaduje na 35 milionů eur po zdanění.

Argentinec uvedl, že byl ochotný nechat si snížit mzdu o 50 procent, ale ani to nestačilo. Extrémně zadlužená Barcelona nyní podléhá přísným regulačním pravidlům vedení soutěže. A Messiho plat by byl i po snížení na polovinu tak velký, že by těmto regulím nevyhovoval.

Na méně než padesát procent dosavadního zase Messiho plat nemohl klesnout, protože ještě výraznější snížení zapovídá kvůli možným manipulacím španělská státní legislativa.

Barceloně se nevydařilo několik přestupů, za které vyplatila vždy přes 100 milionů eur. Na platy hráčů, zejména pak Messiho, šla výrazná část všech příjmů klubu. Krizi ještě zvýraznila pandemie, najednou měla Barcelona prázdné hlediště pro takřka 100 000 lidí. A podobně jako další evropské kluby nulový příjem z prodeje vstupenek.

I v příští sezoně očekává Barcelona ztrátu ve výši 487 milionů eur. „Udělal jsem vše, co jsem mohl,“ řekl k tomu 34letý Lionel Messi na nedělní konferenci.

„Nechci tento klub opustit – je to klub, který miluji, a tohle je okamžik, který jsem nečekal,“ nechal se před novináři slyšet Messi. „Bylo to, jako by mi zamrzla krev v žilách. Byl jsem opravdu smutný. Až dosud to bylo opravdu obtížné. Stále se to snažím zpracovat.“

Messi strávil v Barceloně celou svou dosavadní profesionální kariéru a vyhrál zde 35 trofejí, včetně čtyř z prestižní fotbalové soutěže Ligy mistrů. Odehrál za klub 778 zápasů, ve kterých vstřelil 672 branek.

Reklama

Související témata:

Doporučované