Hlavní obsah

Microsoft uvede na trh dvě nové konzole. Xbox Series S bude levnější

Foto: https://nerd4.life

Ilustrační fotografie.

Reklama

Fanoušci videoher letos očekávají jak dva nové Xboxy, tak nový PlayStation. Herní konzole Xbox Series S bude oproti ostatním levnější a zájemce vyjde na 299 dolarů. Ostatní novinky budou stát asi o 200 dolarů více.

Článek

Microsoft představil nový a levnější Xbox, který má být vůbec nejmenší, který kdy společnost vyrobila. Herní konzole Xbox Series S se má prodávat za 299 dolarů. Za tuto cenu zákazník pořídí třeba Nintendo Switch nebo starší model Xbox One S.

Kvůli vysoké poptávce po hrách během pandemie koronaviru někteří maloobchodníci prodávají konzole za nadstandardní ceny. Podle serveru CNN je částka 299 dolarů za Xbox Series S nižší než cena podobných zařízení některých konkurentů.

„Společnost Microsoft nyní vyrábí více konzolí v různých cenových relacích, takže uvedení Series S není odchylkou od předchozí strategie,“ uvedl Piers Harding-Rolls, ředitel výzkumu her firmy Ampere Analysis.

Společnost Microsoft také oznámila, že v listopadu plánuje vydat větší a dražší herní konzoli Xbox Series X. Neuvedla však její cenu. Tato konzole bude mít výkonný procesor a grafickou kartu pro rychlejší načítání hry a lepší grafiku.

Společnost Microsoft ještě některé věci neodhalila a pokouší se tak vyvolat humbuk před sezonou vánočních nákupů. Technologický gigant zatím neřekl, kdy menší Series S vydá a nenabídl ani podrobnosti o jeho technických parametrech. Nechává také fanoušky čekat na cenu očekávané řady X.

Tuto sezonu má do světa vypustit svůj nový produkt i technologická firma Sony. Ale ani ona zatím nezveřejnila datum a cenu PlayStationu 5. Analytici však očekávají, že se cena PS5 i Xbox Series X bude pohybovat kolem 499 dolarů.

Podle Harding-Rollse je Microsoft ve výhodnější pozici a může se svými produkty konkurovat PlayStationu 5. Předpokládá, že Xbox zvýší prodej a do konce roku 2024 by mohl prodat 37 milionů konzolí. Ale letos Microsoft vypustí k Series X i Series S, které může prodat kolem 44 milionů kusů. Společnost Sony by ve stejném časovém rámci dokázala prodat zhruba 67 milionů konzolí, což je o 14 milionů méně.

Reklama

Doporučované