Hlavní obsah

Milane, jestli jsi chlap, tak rezignuj, vyzývá Hniličkův kritik

Foto: Seznam Zprávy

Hostem Marie Bastlové byl bývalý skokan na lyžích a poslanec ODS Jakub Janda, který vyzývá k rezignaci Milana Hniličku (na snímku).

Reklama

aktualizováno •
Článek

Jako poslanec ANO skončil Milan Hnilička poté, co se zúčastnil oslavy v teplickém hotelu v rozporu s opatřeními proti šíření koronaviru. Skončit by podle mnohých poslanců ale měl i v čele Národní sportovní agentury.

Volá po tom i bývalý skokan na lyžích a poslanec ODS Jakub Janda, který byl hostem pořadu Ptám se já.

„Nedokážu si představit Milana Hniličku, jak se bude muset postavit před sportovce a říct: Ještě chvíli vydržte, dodržujte pravidla, noste na trénincích roušky, když on toto sám hrubě porušil,“ řekl v podcastu Marie Bastlové Ptám se já poslanec ODS Jakub Janda.

Na otázku, jestli jeho postoji vyslovily podporu i některé sportovní svazy, dodal, že ty jsou velice opatrné: „Letos bude agentura přerozdělovat peníze. A není dobré v rámci budoucnosti si to s Národní sportovní agenturou rozházet. Já bych řekl, že je tam strach,“ dodal.

Kdo by měl teď už exposlance Milana Hniličku v čele Národní sportovní agentury nahradit, ale Janda předjímat nechtěl. Vyslovil se ale, že v případě povolebních změn by o takovou pozici stál: „Já jsem v politice proto, abych třeba vedl takovou agenturu. Tuto ambici mám.“

Celý rozhovor si pusťte v podcastu v úvodu článku i v podcastových aplikacích.

Rozhovor si můžete pustit také ve videu.Video: Seznam Zprávy

Ptám se já

Podcast Marie Bastlové. Rozhovory s lidmi, kteří mají vliv, odpovědnost, informace.

Sledujte na Seznam Zprávách, poslouchejte na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí pod hashtagem #ptamseja nebo na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované