Hlavní obsah

Miliardář Krúpa vyvěsil v Ostravě a Brně billboardy proti Bakalovi

Pavol Krúpa připravil kampaň proti Zdeňku Bakalovi.

 

Reklama

Kampaň slovenského magnáta záměrně přichází v den, kdy kvůli privatizaci OKD míří jako svědek k soudu premiér Bohuslav Sobotka.

Článek

Slovenský miliardář Pavol Krúpa zaplatil billboardovou kampaň, která kritizuje privatizaci společnosti OKD a útočí na jednoho z jejích bývalých majitelů Zdeňka Bakalu.

Na billboardech, které se objeví v Ostravě a na několika dalších místech v Česku, je Bakalův obrázek a u něho text: Mám se skvěle! Díky vám.

Billboardy k privatizaci OKD v Brně

Privatizaci OKD v roce 2004 vláda Stanislava Grosse. Podíl získala za 4,1 miliardy korun skupina Karbon Invest, jejíž majitelé prodali OKD po dvou měsících investiční skupině RPG Industries vedené Zdeňkem Bakalou. Tehdejší prodejní cena firmy se podle různých zdrojů pohybovala od devíti do 12 miliard korun.

V Bakalově éře se společnost OKD dostala do vážných potíží a nyní by podle reorganizačního plánu měla její zdravou část získat státní firma Prisko.

Za privatizaci, kterou kvůli údajně podhodnocené ceně státního podílu vyšetřovala policie, pak byl politicky odpovědný dnešní premiér Bohuslav Sobotka, tehdy ministr financí v Grossově kabinetu.

I proto není termín vylepení billboardů náhodný. Premiér Sobotka je totiž na pátek předvolán jako svědek k soudnímu procesu, který případ OKD řeší.

Že je datum kampaně spojeno se soudním procesem, potvrdil Seznamu i miliardář Krúpa. „Má to být memento pro všechny, kdo umožnili tunelování v České republice,“ řekl podnikatel, který drží část dluhů předlužené ostravské společnosti.

Billboardová kampaň namířená proti Zdeňku Bakalovi by měla jen v září vyjít miliardáře na zhruba 300 000 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované