Hlavní obsah

Místa Dominika Haška: Srazům „legend” se vyhýbám. Hokej hraju s kluky z vedlejší vesnice

Jaké je oblíbené místo slavného hokejisty Dominika Haška a jak vzpomíná na svou kariéru?

 

Reklama

Tentokrát nás na své oblíbené místo zavedl několikanásobný držitel Vezinovy i Hartovy trofeje. Muž, kterého po triumfu v japonském Naganu Češi posílali na Hrad. Nejlepší český hokejista minulého století, jenž svou kariéru končil načtyřikrát. Dominik Hašek.

Článek

Nevybral si hokejový stadion ani sídlo své firmy, která ho teď zaměstnává na sto procent. Štáb Seznam Zprávy Dominik Hašek vzal na procházku kolem řeky Kocáby. „Já jsem se sem přestěhoval, je to necelé dva roky. A hned od prvního momentu jsem si to tady zamiloval,“ vysvětluje Hašek, jehož doprovází pes Gándhí, kvůli kterému si udělal i myslivecké zkoušky.

Hokejem už totiž na rozdíl od svým kolegů z reprezentace příliš nežije. Srazům „legend“ se vyhýbá, a když už si jde zahrát, tak s týmem z vedlejší vesnice. A zásadně se staví do obrany. Kde má brankářskou výzbroj, prý ani netuší.

Na atmosféru a zážitky, které přinesl hokejový turnaj století v japonském Naganu v roce 1998, ale vzpomíná dodnes. „Poprvé v dějinách se na olympijských hrách setkali ti nejlepší. Navíc Kanada si na tom nesmírně zakládala, že ona je ta nejlepší a že z toho prvního největšího turnaje přiveze zlaté medaile. A my jsme jim to vyfoukli. Takže těžko říct, jestli nějaký turnaj bude opakovatelný,“ říká Hašek.

A jak vnímá srovnání svých hokejových kvalit s Jaromírem Jágrem? „Já si myslím, že oba dva jsme hrozně milovali hokej. Že jsme tomu dávali všechno. Jinak Jarda je určitě jiná povaha. On je jiný, já jsem byl víc na tu rodinu, řekl bych. A Jarda, jeho to samozřejmě táhlo trošičku jinam. Říkalo se, že měl rád kasina, já jsem se jim snažil vyhýbat. Zase já jsem určitě vypil víc piva než Jarda Jágr,“ dodává Hašek.

Na rozhovor s Dominikem Haškem se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované