Hlavní obsah

Místopředseda Pirátů Michálek ustál hlasování o svém odvolání kvůli šikaně

Jakub Michálek ustál hlasování.

Reklama

Pro odvolání Jakuba Michálka z funkce místopředsedy strany hlasovala menšina 294 Pirátů, proti jeho odvolání bylo 371 členů.

Článek

Hlasování členů Pirátské strany o odvolání šéfa poslaneckého klubu Jakuba Michálka z pozice místopředsedy skončilo. Internetová volba trvala od pátku, vyjádřilo se v ní 770 členů, což je 76 procent z celkového počtu 1 008. Hlasovalo i celé vedení strany, tedy předseda Ivan Bartoš a čtyři místopředsedové včetně Michálka. Výsledky strana zveřejnila na svých webových stránkách.

Na výsledek reagoval Jakub Michálek, který poděkoval za projevenou důvěru a znovu připomněl, že na blížícím se sjezdu strany nebude do funkce místopředsedy kandidovat, protože je vytížen prací ve Sněmovně.

Podnětem k hlasování byl příspěvek vedoucí personálního odboru Pirátů Jany Koláříkové na stranickém fóru, která minulý týden hovořila o Michálkově arogantním jednání a psychické šikaně podřízených. Europoslanec Mikuláš Peksa následně uvedl, že by rezignoval na funkci místopředsedy, pokud jím Michálek zůstane. Michálek v reakci uvedl, že nikoho nešikanoval, ale má vysoké nároky na výkon lidí.

Členové strany vybírali ze tří možností. Hlasovat mohli pro a proti odvolání Michálka nebo pro možnost odročení projednávaného rozhodnutí na jednání celostátního fóra, které se uskuteční v lednu v Ostravě. Piráti na něm mimo jiné budou volit nové vedení strany. Michálek ohlásil, že na pozici místopředsedy kandidovat znovu nebude. Hlasování se týkalo pouze jeho funkce ve vedení Pirátů, nikoli jeho pozice předsedy poslaneckého klubu.

Reklama

Doporučované