Hlavní obsah

Mít vlasy jako Rachel z Přátel. Herečka propaguje vlastní šampony

Jennifer Anistonová ze seriálu Přátelé založila vlastní kosmetickou značku.

Reklama

K řadě celebrit, které mají vlastní kosmetickou značku, se přidala i herečka Jennifer Anistonová. Její firma LolaVie zatím na trhu debutovala s přípravkem na vlasy.

Článek

Účes herečky Jennifer Anistonové (známé hlavně díky postavě Rachel z amerického komediálního seriálu Přátelé) byl v 90. letech minulého století jedním z nejikoničtějších. Nyní se herečka o své „vlasy“ bude dělit s fanoušky.

Minulý týden představila svou novou kosmetickou značku LolaVie a začala prodávat svůj první produkt. V jejím e-shopu se objevil sprej na rozčesávání vlasů.

Název značky odkazuje na hereččinu přezdívku Lola. Anistonová se podle serveru CNN výrazně podílela na celém procesu od vývoje prvního výrobku až po kreativní vedení firmy.

Herečka se tak přidala k okruhu celebrit, které na trh uvedly vlastní kosmetiku. S vlasovými přípravky podnikají také herečky Tracee Ellis Rossová a Taraji P. Hensonová, zpěvačky Rihanna a Selena Gomezová nebo modelka Kylie Jennerová mají vlastní značky make-upu a produktů péče o pleť.

Vlasová kosmetika LolaVie se prezentuje jako veganská, tedy neobsahuje živočišné produkty a není testována na zvířatech. Značka se zaměřuje hlavně na přírodní složky. Vlasový sprej je vyroben z chia semínek, citrusů a ceramidů rostlinného původu. Společnost také tvrdí, že vlasová řada neobsahuje silikony, parabeny, sulfáty, ftaláty, lepek a konzervační látky.

Debutovým výrobkem LolaVie je sprej, který usnadňuje rozčesávání vlasů, zvyšuje jejich lesk a chrání je před poškozením. Jeho cena je 25 dolarů (536 korun).

Anistonová vyvolala spekulace o tom, že spouští kosmetickou značku, když ve svém příspěvku na Instagramu s popiskem „Něco se chystá“ označila firmu LolaVie. Účet na Instagramu zatím další plány do budoucna nenaznačuje.

Postupně by se měl sortiment rozrůst o přípravky péče o pokožku, vlasy, nehty a tělo – sprchové gely, deodoranty, pleťové vody a další.

Styl „The Rachel“ byl pojmenovaný po seriálové postavě Rachel Greenové a původně jej vytvořil kadeřník Chris McMillan. Šlo o po ramena dlouhý vrstvený sestřih, který v 90. letech vystřídal rebelský grunge styl a stal se trendem.

Foto: Getty Images

Jennifer Anistonová jako Rachel Greenová – a její slavný účes.

„Když se objevila Rachel Greenová, byla pravým opakem toho všeho. Měla plný účes, vlasy byly vrstvené a očividně sestříhané. Nosila je s velkým objemem na temeni, což byl styl, který byl v té době oblíbený,“ popsal vlasový stylista Luke Hersheson pro Vogue.

Anistonová tento účes nosila v prvních dvou řadách seriálu. Dle svých slov jej však nenáviděla a nechápe, jak tehdy mohl být tak oblíbený.

Reklama

Doporučované