Hlavní obsah

Shopify čelí narušení dat. Postižená je také firma Kylie Jennerové

Foto: WallpaperUP

Kylie Jennerová z klanu Kardashianů, které patří část firmy Kylie Cosmetics.

Reklama

Firma Kylie Cosmetics, jejíž spolumajitelkou je podnikatelka a modelka Kylie Jennerová, čelí úniku dat zákazníků. Za nepříjemnosti může platforma Shopify, na které kosmetická firma obchoduje.

Článek

Kosmetická společnost Kylie Jennerové Kylie Cosmetics byla postižena únikem dat ze společnosti Shopify, která e-shop podporuje. Make-upová firma varuje své zákazníky před kompromitováním jmen, adres a posledního čtyřčíslí kreditních karet.

Firma Shopify uvedla, že dva nepoctiví pracovníci jejího týmu ukradli data zákazníků nejméně od stovky prodejců na této platformě. Server BBC uvedl, že mezi postižené firmy patří také Kylie Cosmetics. Společnost však věří, že její zákazníci mohou na jejích stránkách bez problému pokračovat v nakupování.

„Vaše důvěra je pro nás důležitá,“ vzkázala společnost svým zákazníkům v e-mailu. „A chtěli jsme vám sdělit, že pilně spolupracujeme se Shopify, abychom získali další informace o tomto incidentu, o jeho vyšetřování a jeho reakci na tuto záležitost.“

Web už oba zaměstnance, kteří byli obviněni z krádeže dat, propustil. Shopify uvedla, že nemá žádné důkazy nasvědčující tomu, že zneužitá data byla použita. Platforma předala celou věc FBI.

Kanadská nadnárodní společnost Shopify se zabývá obchodováním na internetu a umožňuje komukoliv vytvořit e-shop. V červnu 2019 fungovalo na Shopify přes milion podniků ze 175 zemí. Pandemie podpořila rychlý růst společnosti a v jejím důsledku akcie vyskočily o šest procent.

Na platformě Shopify působí i některé české e-shopy. „Únik dat se ale tuzemských obchodníků nedotkl,“ uvedlo české zastoupení Shopify.

Prostřednictvím platformy obchodují kromě Jennerové také další známé osobnosti včetně zpěvačky Taylor Swiftové nebo módní návrhářky Victorie Beckhamové.

Miliardářka Kylie Jennerová, která se proslavila v americkém televizním seriálu Keeping Up with the Kardashians, vloni prodala většinový podíl ve své kosmetické firmě za 600 milionů dolarů. Nyní 51 procent v Kylie Cosmetics ovládá kosmetický gigant Coty.

Později se však ukázalo, že nejmladší miliardářka světa velikost své firmy nafukovala, takže hodnota Kylie Cosmetics nebyla tak vysoká, jak se zdálo. Časopis Forbes zařadil Jennerovou v roce 2019 na seznam miliardářů, ale poté, co byla celebrita obviněna z manipulace s hodnotou své společnosti, ji z žebříčku vyškrtl.

Reklama

Doporučované