Hlavní obsah

Spicer už nemá dělat mluvčího Trumpovi, hledá za sebe náhradu

Spicera by mohla nahradit rozhlasová moderátorka Laura Ingrahamová.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Trumpův mluvčí Sean Spicer čelí kritice kvůli svému vystupování před novináři, prezident za ním ale stojí.

Článek

Mluvčí amerického prezidenta Donalda Trumpa Sean Spicer hledá svého nástupce. Ten má převzít Spicerovu roli na pravidelných tiskových brífincích v Bílém domě. Podle zdrojů z Trumpova týmu o možných změnách v Bílém domě informoval deník Politico.

Spicer čelí kritice kvůli svému vystupování před novináři. V posledních měsících musel čelit nepříjemným dotazům na kampaň možného ruského ovlivňování amerických prezidentských voleb. Prezident Trump za svým mluvčím ale stojí. Předpokládá se tedy, že Spicer v Bílém domě zůstane, jen bude přeřazen na jinou, méně exponovanou pozici.

Legendární výroky Kellyanne Conwayové a Seana Spicera.Video: Nela Vejvodová, Anita Baselová

Bílý dům v posledních týdnech snížil počet tiskových brífinků, řada z nich se také odehrává bez přítomnosti teelvizních kamer.

Spicer již údajně oslovil několik možných nástupců. Mezi kandidáty na Spicerovo místo je i rozhlasová moderátorka Laura Ingrahamová, kterou Republikánská strana v lednu oslovila s nabídkou kandidatury do Senátu, či redaktor deníku Daily Mail David Martosko. Ani jeden z nich však tuto informaci nepotvrdil.

Na konci května odešel jiný z kritizovaných mediálních pracovníků Bílého domu, ředitel komunikace Mike Dubke. Po třech měsících opustil Trumpův úřad bez udání důvodu, média však hovořila o možných souvislostech s ruskou kauzou.

Reklama

Související témata:

Doporučované