Hlavní obsah

Módní přehlídka v královském stylu, Kate Middleton ji svolala přímo do Buckinghamu

V Buckinghamském paláci se konala módní recepce. Co na ní bylo k vidění?Video: AP, Reuters

 

Reklama

Buckinghamský palác se na jeden večer proměnil v přehlídkové molo. Vévodkyně Kate se tam snažila propojit návrháře napříč Commonwealthem. Nechyběly ani známé tváře módního světa.

Článek

Vévodkyně z Cambridge a hraběnka z Wessexu uspořádaly jménem královny Alžběty II. módní recepci, kde se představili návrháři napříč celým Commonwealthem. Událost se konala v rámci projektu Commonwealth Fashion Exchange s cílem vzájemně propojit módní talenty z 53 zemí. V rámci projektu se tak spojily módní návrhářky jako Stella McCartney, Novozélanďanka Karen Walkerová nebo Bibi Russelová z Bangladéše.

Další zajímavou spoluprací bylo spojení australského návrháře Kita Willowa, jehož dovednosti se propojily s týmem tří žen ze Šalamounových ostrovů ovládajících tradiční vyšívací techniku.

„Původní myšlenkou bylo, aby každý vytvořil dámskou róbu,” říká ekologicko-módní aktivistka Livia Firthová a dodává: „Ne každý se držel zadání, ale všechno vypadá skvěle.” Manželka oscarového britského herce Colina Firtha se dlouhodobě angažuje v ekologickém směřování módního průmyslu.

Vyšším cílem události tak bylo využití celebrit a kouzla královské rodiny ke zlepšení podmínek milionů lidí, převážně žen, které jsou zaměstnány jako levná pracovní síla módního průmyslu.

Reklama

Související témata:

Doporučované