Hlavní obsah

Most bude přenášet silvestrovský ohňostroj online

Foto: Pexels.com

Ilustrační fotografie.

Reklama

Město Most uspořádá silvestrovský ohňostroj. Bude ho možné sledovat online. Odpalován nebude z centra, aby se zabránilo shromažďování lidí. Začátek je plánován na 19:00.

Článek

Uzavřen pro veřejnost bude prostor u hradu Hněvín a nebude možné tu ani parkovat. „Žádáme všechny občany, ať si pro sledování ohňostroje vyberou jiná místa než samotný kopec hradu Hněvín,“ uvedlo město na svém webu. Doporučuje se například park Šibeník, vrchy Ressl, Širák a další. Online přenos bude možné sledovat prostřednictvím městského webu. Náklady na uspořádání ohňostroje jsou zhruba 130 000 korun.

Jiná velká města v Ústeckém kraji ohňostroje nepořádají. „Žádný ohňostroj na silvestra město nepořádá. Ani to nebylo v plánu,“ řekla mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová. V Děčíně bývá ohňostroj součástí květnových městských slavností. „Když se letos slavnosti zrušily, byli jsme domluveni na náhradní termín během adventu, vzhledem k nouzovému stavu jsme ho ale pro letošek zrušili,“ řekl ČTK mluvčí radnice Luděk Stínil.

Plánovaný ohňostroj na Švestkové dráze se pořadatelé s ohledem na situaci rozhodli prozatím odložit. Žádná střelba by neměla znít poslední noc v letošním roce ani v Národním parku České Švýcarsko. „Nedostali jsme žádnou žádost o povolení ohňostroje,“ řekl ČTK mluvčí parku Tomáš Salov.

Reklama

Doporučované