Hlavní obsah

Mutaci navzdory proběhnou duely Slavie s Leicesterem podle plánu

Foto: Profimedia.cz

Peter Olayinka a jeho slávističtí spoluhráči by měli zápasy s Leicesterem odehrát v předem stanovených termínech.

Reklama

aktualizováno •

Fanoušci fotbalové Slavie mohou být klidní. Podle zatím neoficiálních zpráv proběhnou zápasy jejich týmu s Leicesterem City v původních termínech, přestože přeshraniční styk teď významně komplikují karanténní opatření.

Článek

Takzvaná britská mutace nemoci covid-19 mnohé země straší. A tak například fotbalisté Liverpoolu nesmí do Německa, aby tam sehráli zápas Ligy mistrů proti Lipsku. Jejich duel se proto podle všeho uskuteční v Budapešti.

Nervózní byli proto i funkcionáři pražské Slavie, protože v kalendáři už se významně přiblížily zápasy startu vyřazovací části Evropské ligy. A v nich duely s Leicesterem City.

Už v pondělí večer avizoval Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie, na svém twitterovém účtu návrh pro udělení výjimky, který by Leicesteru umožnil pobyt na území České republiky.

Podle informací Seznam Zpráv už je jisté, že tato výjimka bude příslušnými českými úřady anglické výpravě udělena. To znamená, že by se zápas Slavia – Leicester City měl odehrát v původně domluveném termínu ve čtvrtek 18. února od 18:55 v pražském Edenu. Bohužel bez diváků, protože jejich přítomnost současná pandemická situace v zemi neumožňuje.

Tuto zprávu posléze potvrdil i Jakub Večerka, mluvčí Národní sportovní agentury. Podle jeho vyjádření pro isport.cz dostane výprava Leicesteru možnost vstoupit do České republiky, aniž by musela absolvovat karanténu. Musí ale splnit podmínku, že v Česku nestráví více nežli 24 hodin. Oficiální potvrzení výjimky pro Leicester je podle něj už pouze administrativní záležitostí.

Hygienické podmínky pobytu Leicesteru na českém území ještě budou potvrzeny. Měly by ale odpovídat tomuto scénáři:

Leicester bude povinen absolvovat PCR testy už na britské půdě. Další potom po příjezdu do Prahy. A tady bude muset setrvat v izolaci, dokud nebudou k dispozici výsledky testů. Jakýkoli pozitivní výsledek těchto testů pochopitelně může situaci výrazně zkomplikovat.

Výpravě Leicesteru bude umožněn toliko organizovaný transfer mezi letištěm, hotelem a stadionem. Žádné toulky po Karlově mostě tedy nepřicházejí v úvahu. A všichni členové výpravy budou muset používat respirátor třídy FFP2 či vyšší. Samozřejmě nikoli na hřišti.

Odveta v Anglii bude pak sehrána ve čtvrtek 25. února od 21 hodin středoevropského zimního času. Po návratu čeká komplikace pro změnu slávisty. Protože ti po návratu budou muset do pětidenní karantény. Proti tomu není žádného odvolání nebo možnosti vyjednání další výjimky.

Karanténu prostě budou muset slávisté absolvovat. A v české Fortuna lize se jim proto bude muset odkládat zápas na Slovácku, možná i utkání MOL Cupu, s jehož zařazením na přelom února a března se původně počítalo.

Reklama

Související témata:

Doporučované