Hlavní obsah

Muž u Brna policii ujížděl 50 km, zaměstnal dvě desítky hlídek

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Policie na Brněnsku a v dalších okresech stíhala ujíždějící osobní vůz BMW asi 50 kilometrů, zaměstnal dvě desítky hlídek. Řidič ujíždění nakonec vzdal, měl pozitivní test na drogy.

Článek

Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Bohumil Malášek.

Vůz stíhali policisté o víkendu. „Akci odstartoval v Syrovicích pokus hlídky rajhradských policistů o zastavení podezřele jedoucího bavoráku. Jeho řidič na pokyny k zastavení nereagoval a začal ujíždět,“ uvedl mluvčí.

Řidič ze Syrovic zamířil přes Ořechov do Hajan, následně do Želešic, přes Modřice do brněnských Chrlic a Tuřan. Vůz pak vyrazil do Sokolnic a přes Telnice do Újezdu u Brna, Otnic na Vyškovsku, Lovčiček, Bošovic, Velkých Hostěrádek na Břeclavsku až do Dambořic na Hodonínsku.

„Během jízdy se vůz řítil obcemi i více než stokilometrovou rychlostí, řidič projel křižovatku na červenou, několikrát jel v protisměru. Policejní hlídky vybavené mimo jiné zastavovacími pásy pod vedením operačního střediska postupně vytvářely zátarasy,“ uvedl mluvčí.

V Dambořicích se řidič podle mluvčího odvážným manévrem dokázal z připravené pasti vymanit. Otočil se, ale jeho cesta zpět směrem do Velkých Hostěrádek skončila jen pár stovek metrů za obcí.

„Tam pod tlakem stíhajících policejních hlídek vozidlo zastavilo,“ uvedl mluvčí. Doplnil, že šlo skoro o půlhodinovou zběsilou stíhací jízdu, při níž policisté urazili téměř 50 kilometrů.

Za volantem automobilu seděl třicetiletý muž, při prohlídce vozu našli policisté několik injekčních stříkaček s bílou krystalickou látkou, pravděpodobně pervitinem. Řidič sám měl pozitivní test právě na tuto drogu, podle mluvčího tedy musí počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté dále zjišťují, jaký vztah má tříčlenná osádka, vedle šoféra dvaačtyřicetiletý muž a sedmadvacetiletá žena, k chemikáliím a drogám nalezeným v autě, dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Doporučované