Hlavní obsah

Na festivalu Glastonbury v červnu zahraje i Paul McCartney

Bývalý člen kapely Beatles se zde představí na hlavním pódiu Pyramid Stage večer 27. června.

Reklama

Organizátoři britského hudebního festivalu Glastonbury dnes ohlásili jméno jedné z hlavních hvězd nadcházejícího ročníku: Paul McCartney. Bývalý člen kapely Beatles se zde představí na hlavním pódiu Pyramid Stage večer 27. června. Festival plný hudby, tance, divadla či diskusních fór příští rok oslaví 50. narozeniny.

Článek

„Čau Glasto, jsem nadšen, že budu součástí oslav vašeho jubilea. Uvidíme se příští léto,“ napsal na Twitter 77letý McCartney v reakci na oznámení organizátorů. Podle agentury Reuters tato legenda rockové hudby naposledy na Glastonbury vystoupila v roce 2004.

„To, že se příští rok Paul McCartney vrátí jako hlavní hvězda na Pyramid Stage, je vážně splněný sen. Opravdu nebyl nikdo, koho bychom si pro 50. výročí přáli víc,“ řekla spoluorganizátorka umělecké přehlídky Emily Eavisová. Zpěvák a kytarista z Liverpoolu je teprve druhým potvrzeným účinkujícím po americké zpěvačce Dianě Rossové. Dříve se spekulovalo o tom, že představit by se mohla také americko-anglická rocková kapela Fleetwood Mac nebo skupina Spice Girls, která letos po dlouhé pauze opět začala koncertovat.

Vstupenky na vrchol britské festivalové sezóny se minulý měsíc vyprodaly za pouhých 34 minut. O 135 000 lístků mělo podle britských médií zájem skoro 2,5 milionu lidí. Vstup na pětidenní akci stál 265 liber (skoro 8 000 Kč).

Festival konaný u městečka Glastonbury v anglickém hrabství Somerset je aktuálně označován za největší podobnou akci na světě. První ročník se ještě pod názvem Pilton Festival uskutečnil v roce 1970. Agentura Reuters připomíná, že to byl také rok rozpadu kapely Beatles.

Reklama

Doporučované