Hlavní obsah

Na hlavním průtahu Blanskem skončila uzavírka, hotový je kruhový objezd

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na hlavním průtahu Blanskem skončila uzavírka, kterou si vyžádala stavba nové okružní křižovatky v ulici Mlýnská a Poříčí u Sportovního ostrova. Křižovatka je už průjezdná.

Článek

Město o tom informovalo na webu. Nová okružní křižovatka má zlepšit dopravu na páteřní komunikaci i spojení se Sportovním ostrovem Ludvíka Daňka. Na průtahu Blanskem je ve výstavbě ještě jedna.

Stavba okružní křižovatky u Sportovního ostrova uzavřela dopravu v místě od konce srpna. Řidiči museli objízdnou trasou, která vedla přes náměstí Svobody a náměstí Republiky. „Byly to nelehké tři měsíce. Chtěl bych poděkovat všem občanům města Blanska za trpělivost a za to, jak jsme to všichni společně zvládli. Je jisté, že okružní křižovatka zlepší dopravu ve městě. Budovala se zejména proto, aby se ulehčil průjezd středem Blanska. Důležité pro nás bylo také zvýšit bezpečnost chodců a návštěvníků Sportovního ostrova,“ uvedl starosta Jiří Crha (ODS).

Stavba vyšla město na necelých sedm milionů korun. Další přibližně čtyři miliony investoval Jihomoravský kraj. Do konce listopadu ještě se ještě budou práce dokončovat, nová křižovatka ale zůstane průjezdná. Kruhový objezd je tak zatím otevřený v režimu „Projíždíte stavbou“.

V Blansku je nyní doprava na průtahu městem částečně omezená ještě kvůli jedné stavbě kruhového objezdu, a to u obchodního domu Penny Market. Stavba souvisí s budováním nového přemostění nad železniční tratí vedoucího na Staré Blansko. Práce na této okružní křižovatce finišují, hotovo by mělo být do začátku prosince.

Reklama

Doporučované