Hlavní obsah

Na horách padá první sníh. Zatím taje, ale předpověď je příznivá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

 

Slabou sněhovou pokrývku hlásí Krkonoše, Beskydy nebo Jeseníky. Podle předpovědi by mohly napadnout až desítky centimetrů.

Článek

Předpověd počasí se naplnila a dnes ráno začal na horách padat první sníh.

Slabý poprašek se objevil na hřebenech Krkonoš, Jeseníku nebo v Beskydech, kde se teploty pohybují lehce pod bodem mrazu. Na horách je i hustá mlha a fouká silný vítr.

„Teprve to začalo, zatím tam napadlo neměřitelné množství. Sněžit ale bude na horách víceméně skoro trvale, zpočátku slabě, odpoledne a zejména v noci to asi bude na hřebenech trošku vydatnější. Myslím si, že nad 1000 metrů se nějaká sněhová pokrývka určitě vytvoří," řekl ČTK Roman Volný z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle meteorologů by dnes v Královéhradeckém kraji mělo odpoledne přibývat oblačnosti a na většině území kraje má pršet, v polohách nad 1000 metrů bude sněžit.

Silničáři na Jesenicku dnes ráno vyrazili poprvé během nadcházející zimní sezony s posypem do terénu. V nejvyšších polohách regionu napadl ráno poprašek sněhu. Správci cest tak preventivně posypali Červenohorské sedlo a Videlský kříž.

Další přeháňky očekávají během dne, podle meteorologů může v Jeseníkách v nejvyšších polohách napadnout 20 až 30 centimetrů mokrého sněhu.

Související témata:

Doporučované