Hlavní obsah

Na horách padá první sníh. Zatím taje, ale předpověď je příznivá

 

Reklama

Slabou sněhovou pokrývku hlásí Krkonoše, Beskydy nebo Jeseníky. Podle předpovědi by mohly napadnout až desítky centimetrů.

Článek

Předpověd počasí se naplnila a dnes ráno začal na horách padat první sníh.

Slabý poprašek se objevil na hřebenech Krkonoš, Jeseníku nebo v Beskydech, kde se teploty pohybují lehce pod bodem mrazu. Na horách je i hustá mlha a fouká silný vítr.

„Teprve to začalo, zatím tam napadlo neměřitelné množství. Sněžit ale bude na horách víceméně skoro trvale, zpočátku slabě, odpoledne a zejména v noci to asi bude na hřebenech trošku vydatnější. Myslím si, že nad 1000 metrů se nějaká sněhová pokrývka určitě vytvoří," řekl ČTK Roman Volný z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle meteorologů by dnes v Královéhradeckém kraji mělo odpoledne přibývat oblačnosti a na většině území kraje má pršet, v polohách nad 1000 metrů bude sněžit.

Silničáři na Jesenicku dnes ráno vyrazili poprvé během nadcházející zimní sezony s posypem do terénu. V nejvyšších polohách regionu napadl ráno poprašek sněhu. Správci cest tak preventivně posypali Červenohorské sedlo a Videlský kříž.

Další přeháňky očekávají během dne, podle meteorologů může v Jeseníkách v nejvyšších polohách napadnout 20 až 30 centimetrů mokrého sněhu.

Reklama

Související témata:

Doporučované