Hlavní obsah

Na kolik si investoři cení nahotu? Brzy uvidíme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Unsplash - Max Letek - Unsplash Licence

V průběhu desetiletí se z časopisu pro dospělé vyvinula milionová lifestylová značka.

Reklama

Společnost vlastnící magazín Playboy, který se letos přestal vydávat, by se mohla vrátit na akciové trhy. Playboy se před devíti lety stal soukromou společností.

Článek

Playboy se nejspíše vrátí na burzu. Ikonická společnost jedná s firmou Mountain Crest Acquisition o fúzi, což by Playboy po devíti letech vrátilo na akciové trhy. Tržní ocenění Playboye činí dle lidí obeznámených se situací okolo 425 milionů dolarů, informuje agentura Reuters.

Když v roce 2011 Playboy odcházel z burzy do soukromého vlastnictví, dali za něj dnes již zesnulý zakladatel časopisu pro dospělé Hugh Hefner a soukromá kapitálová společnost Rizvi Traverse Management přes 200 milionů dolarů.

Oficiální oznámení o fúzi by mělo proběhnout na konci tohoto měsíce, jak tvrdí zdroje Reuters. Mountain Crest Acquisition je společnost, která se specializuje na akvizice, a nyní údajně jedná s investory o dalších 100 milionech dolarů v podobě soukromé investice do veřejného kapitálu.

Playboy Entertainment odmítl zjištění komentovat a stejně se k vyjádření postavil i generální ředitel akviziční společnosti Mountain Crest Acquisition Su-jing Liou. Na zaslaný dotaz neodpověděla ani soukromá společnost Rizvi.

Společnost Mountain Crest získala počátkem letošního roku 50 milionů dolarů v počáteční veřejné nabídce. Za vybrané peníze chtěla firma koupit Playboy Entertainment, který by se v důsledku sjednané dohody stal veřejně obchodovatelnou firmou.

Tento způsob příchodu na burzu, který spočívá ve fúzi soukromé společnosti s víceméně skořápkovou společností, se nazývá SPAC (z angl. Special Purpose Acquisition Company) a je mezi podniky čím dál oblíbenější. Jen za rok 2019 proběhlo okolo jedné pětiny prvotních vstupů na burzu pomocí SPAC a v letošním roce jsou ještě více žádanější. Jde totiž o rychlejší způsob cesty na akciové trhy, protože SPAC společnosti jsou již na burze zapsané.

Playboy na začátku letošního roku přestal tisknout svůj ikonický časopis. Ukončil tak téměř sedm desetiletí trvající historii vydávání magazínu pro dospělé, která začala v roce 1953 debutovým číslem s Marilyn Monroe.

Reklama

Doporučované