Hlavní obsah

Na koupališti Riviéra v Brně postavili nové bufety a zázemí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na přírodním koupališti na brněnské Riviéře se dnes otevřely dvě nové budovy poblíž vstupu, které nahradily již nevyhovující bufety.

Článek

Zároveň nabídnou šatny se zázemím pro plážové volejbalisty a také zde najdou zázemí pracovníci koupaliště, kteří dosud žádné neměli, řekl dnes při otevření ředitel městské společnosti Starez-sport Martin Mikš. Místo betonové plochy a nevyužívaného malého lesoparku vznikla travnatá plocha. Za stavební práce a úpravu ploch firma zaplatila 41 milionů korun.

„Hygiena už měla problém se starými bufety. Nyní tu máme moderní gastro provoz, který splňuje všechny hygienické potřeby, budeme mít víc výdejních míst a zároveň nová zařízení zvládnou udělat jídla rychleji,“ řekl Mikš. Novinkou budou místo jednorázových kelímků vratné plastové, které Brňané znají z adventních trhů.

Návštěvníci budu moct vyzkoušet nové zázemí od pondělí, kdy se Riviéra letos poprvé otevře po ukončení koronavirových omezení. „Navíc po aktuálním prohlášení Ministerstva zdravotnictví končí veškerá omezení pro koupaliště. Otevřeme v pondělí tak, jak jsou lidé zvyklí,“ řekl Mikš. Běžně se Riviéra otevírala na přelomu května a června.

Letos však posun tolik nevadí. „V deštivém počasí by tolik lidí nechodilo a náklady by byly pořád stejné,“ řekl Mikš. Pokud tedy nebude léto výrazně chladné a deštivé, neměly by ztráty z letošní sezony být vysoké.

Součástí stavebních úprav bylo zrušení betonové plochy a vykácení starých jehličnanů. „Místo ní jsme zde udělali travnatou plochu, jen tráva musí ještě vyrůst. Je tam i plocha připravená na beachvolejbalové kurty,“ řekl Mikš. Jejich stavba závisí na tom, zda na ně město poskytne peníze. Okolo Starez vysázel nové listnaté stromy, které by měly v budoucnu poskytnout dostatek stínu, kterého je po dřívějších nových výsadbách na Riviéře nedostatek. Denní kapacita koupaliště je až 8000 lidí.

V dalších letech plánuje Starez demolici největší provozní budovy, kterou by měla nahradit nová, ve které by byl i wellness provoz a restaurace, díky čemuž by mohl být provoz v areálu celoroční. Dosud funguje koupaliště pouze tři měsíce v roce do konce prázdnin, jen o pár týdnů déle jsou v provozu beachvolejbalové kurty. Letos se měl v areálu konat olympijský festival. Hry v Tokiu však byly kvůli koronavirové epidemii přesunuté na příští rok.

Reklama

Související témata:

Doporučované