Hlavní obsah

Na pražském magistrátu zasahuje policie kvůli sportovním dotacím

Foto: Seznam.cz, Seznam Zprávy

Reklama

Policie si předvolala k podání vysvětlení několik zastupitelů.

Článek

Na pražském magistrátu zasahuje policie. Důvodem je rozdělování sportovních dotací.

Jako první o akci policie informoval server iDNES.cz, podle zjištění Seznamu se detektivové zajímají o dotace poskytované na rozvoj sportování magistrátem.

Seznam ze zdrojů na magistrátu zjistil, že si policie kvůli případu pozvala mimo jiné zastupitele Karla Březinu, dva zastupitele za hnutí ANO - předsedu výboru pro sport a volný čas Antonína Lébla a člena výboru Jiřího Haramula.

„Policie se mě asi bude dotazovat na ty sportovní dotace. Mám předvolání na zítra nebo na kdy. Já to teď nemám u sebe. Je to poprvé, co mě policie kontaktovala kvůli téhle věci,” reagoval pro iDNES.cz zastupitel Jiří Haramul.

„Záležitost nebudu komentovat,” prohlásil Lébl. Oba působí také v komisi rady, která řeší granty sportu a o jehož činnost se policie zajímá. V ní je i pražský zastupitel Petr Bříza.

„Z pozice zastupitele jsem připraven policii poskytnout veškerou součinnost,” uvedl Bříza.

Na policii by měla jít také tajemnice výboru Soňa Fáberová, o niž se vyšetřovatelé zajímali už před rokem, kdy propukla aféra s rozdělováním sportovních dotací na Ministerstvu školství. Byla totiž členkou komise, která na ministerstvu o finanční podpoře rozhodovala.

Mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová Seznamu řekla, že policie zasahovala na magistrátu v kauze, kterou už vyšetřuje. Upřesnit ji však blíže odmítla.

Reklama

Související témata:

Doporučované