Hlavní obsah

Na náměstí Míru budou předlážděny cesty, ošetřena zeleň a vzniknou záhonky

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Pražské náměstí Míru se dočká opravy. Radnice druhé městské části nechá nově vydláždit cesty v parku a v okolí kostela sv. Ludmily, ošetřena bude zeleň a vzniknou nové záhonky a bude vybudován závlahový systém.

Článek

Náklady jsou zhruba 8,46 milionu korun. Práce budou pokračovat až do května příštího roku. ČTK to dnes sdělila mluvčí Prahy 2 Andrea Zoulová. Část náměstí byla opravena již v letech 2002 a 2010.

„Plánovanou revitalizací projdou parkové komunikace ve východní části náměstí a především sadové plochy přilehlé ke kostelu. Současně dojde k rozšíření stávajícího závlahového systému. Jedním z impulzů probíhající renovace byl i dlouhodobě neutěšený stav zeleně u výstupu z metra,“ uvedl místostarosta Václav Vondrášek (ODS).

Předlážděny budou rozpadlé a propadlé mozaikové dlažby. Současné asfaltové cesty a zámkové dlažby nahradí typická pražská dlažba. Vyměněny budou obrubníky a rovněž lavičky nebo koše. U kostela sv. Ludmily bude položena nová dlažba z původní mramorové mozaiky a okolní zeleň ochrání kovový plůtek.

Úpravy se dotknou také zeleně, kdy budou odborně ošetřeny všechny dřeviny a vysázeny nové keře, např. šeříku zakrslého a obecného, magnolie nebo jalovce polehlého. Před i za kostelem budou nové trvalkové záhony, které budou laděny do fialové barvy. Radnice nechá také rozšířit závlahový systém.

K částečné rekonstrukci náměstí přistoupila městská část již v roce 2002 a o osm let později byl rozšířen závlahový systém a doplněn mobiliář parku. Poblíž parku byly instalovány podzemní kontejnery na tříděný odpad.

Náměstí Míru se nachází na Vinohradech a dominuje mu kostel sv. Ludmily z konce 19. století. Na délku měří 190 metrů a je 160 metrů široké. Na náměstí sídlí rovněž radnice Prahy 2, Divadlo na Vinohradech a Národní dům na Vinohradech. Na náměstí je výstup ze stejnojmenné stanice metra A. Současný název má od roku 1948.

Reklama

Doporučované