Hlavní obsah

Letoun, který zmizel, se našel. Tvrdé přistání Antonova všichni přežili

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Letadlo přestalo komunikovat a později byl zachycen nouzový signál.

Článek

Pátrací týmy objevily dopravní letadlo An-28, které dnes zmizelo z radarů v Tomské oblasti na Sibiři, všichni lidé na palubě přežili, informují agentury TASS a Ria Novosti s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace. Stroj podle nich absolvoval tvrdé přistání. Letounem, jenž mířil z města Kedrovyj do regionální metropole Tomsku, cestovaly necelé dvě desítky lidí: šestnáct pasažérů včetně dvou dětí a tříčlenná posádka.

Letadlo přestalo komunikovat a později byl zachycen nouzový signál, uvedla už dříve agentura Interfax.

Podle agentury TASS piloti před odletem nezaznamenali s letounem žádné technické problémy, spoj měl prý ale kvůli špatnému počasí zpoždění deset hodin. Agentura AP s odkazem na ruská média píše, že letounu vysadil jeden ze dvou motorů a piloti nouzově přistáli na poli.

Po tvrdém přistání je letoun poškozený, informoval TASS s odvoláním na vyšetřovací výbor. Podle zdroje ze záchranných složek se převrátil a má poškozený předek a část podvozku.

Zpráva o zmizení letounu přišla deset dní poté, co se podobný typ letadla zřítil ve špatném počasí na poloostrově Kamčatka. Stroj An-26 havaroval 6. července při letu z regionální metropole Petropavlovsk-Kamčatskij do města Palana na severu kamčatského poloostrova. Neštěstí nepřežil nikdo z 28 lidí na palubě. Úřady příčiny havárie vyšetřují.

Rusko podle agentury Reuters v poslední době vylepšilo bezpečnost svého leteckého provozu. Nicméně nehody starých letadel, zejména v odlehlých ruských regionech, nejsou podle ní výjimečné.

Reklama

Související témata:
Antonov An-28

Doporučované