Hlavní obsah

Na trase metra C mezi Florencí a Ládvím bude přerušený provoz

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na trase pražského metra C mezi stanicemi Florenc a Ládví bude v sobotu 13. a v neděli 14. února přerušený provoz. Důvodem je oprava elektrického stavědla ve stanici Nádraží Holešovice a výměna pražců.

Článek

Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu XC. ČTK to dnes sdělila Hana Pohanová z odboru komunikace dopravního podniku (DPP).

Staniční zabezpečovací zařízení zajišťuje bezpečný provoz vlaků v tunelech metra a s jeho využitím řídí zaměstnanci DPP provoz. Staví tzv. vlakové cesty nebo přestavují výhybky. Zabezpečovací zařízení ve stanici Nádraží Holešovice bylo v roce 2002 první elektronické stavědlo, které DPP v metru instaloval. Technologie tak již neodpovídá moderním požadavkům.

„Po modernizaci získáme nový systém, který bude na stejné technologické úrovni jako poslední stavědla instalovaná na trase A v úseku Dejvice – Nemocnice Motol a který bude odpovídat požadavkům 21. století,“ uvedl Milan Pecka z DPP.

Jako náhradní doprava bude zavedený autobus XC, který pojede ze Sídliště Ďáblice přes Ládví a Kobylisy k Nádraží Holešovice a okolo Výstaviště a přes Strossmayerovo náměstí na Vltavskou. Upravené budou mít trasy tramvajové linky číslo 3 a 24.

DPP letos plánuje zmodernizovat zabezpečovací zařízení ještě v dalších stanicích metra. Zhruba za měsíc to bude ve stanici linky A Depo Hostivař a v červnu na konečné trasy C Letňany. Náklady na modernizaci elektronického stavědla v jedné stanici činí přibližně dva miliony korun.

Reklama

Doporučované