Hlavní obsah

Na Valašském záření ve Vsetíně vystoupí Žlutý pes nebo Tereza Kerndlová

Tereza Kerndlová.

Reklama

Na festivalu Valašské záření, který se uskuteční 10. a 11. září ve Vsetíně, vystoupí kapela Žlutý pes a také Tereza Kerndlová. Program 23. ročníku multižánrové přehlídky nabídne kromě koncertů také výstavy nebo filmové projekce.

Článek

Hlavním dějištěm festivalu budou pódia na Dolním náměstí a na Svárově.

V hudebním programu figurují i Tomáš Kočko a orchestr, Maxim Turbulenc nebo kapela Druhá tráva s Robertem Křesťanem. „Po velmi dlouhém období, kdy se kulturní život zastavil, a nyní se pomalu dostává do normálu, chceme pro Vsetíňany, ale nejen pro ně, připravit program, u něhož se dobře pobaví. Věřím, že nám to aktuální situace dovolí a že budou mít dramaturgové z kulturáku při výběru účinkujících šťastnou ruku,“ uvedl místostarosta Pavel Bartoň.

Podle jednatelky pořádajícího Domu kultury ve Vsetíně Petry Vaňkové jsou organizátoři festivalu připraveni reagovat na aktuální vývoj epidemické situace a případná omezení. „V důsledku tohoto nevypočitatelného stavu jsme se rozhodli nerealizovat letos páteční placený koncert ve velkém sále domu kultury. Tudíž celý program bude pouze venku a zcela zdarma,“ uvedla Vaňková.

Stejně jako loni připravují pořadatelé i tajný koncert. „Uskuteční se v průběhu sobotního odpoledne na náměstí Svobody. Jméno jeho protagonisty diváci ale odhalí až přímo na místě,“ doplnila dramaturgyně festivalu Eva Hennelová. Další informace jsou k dispozici na webu kulturního domu. Na organizaci festivalu se podílí také město a středisko volného času Alcedo.

Reklama

Související témata:

Doporučované