Hlavní obsah

Na východní pobřeží USA se žene sněhová bouře. Zpozdí setkání Trumpa a Merkelové

Sněhová bouře zasáhne východní pobřeží USA. Ve Washingtonu očekávají letošní první větší sněhovou nadílku.

 

Reklama

Nejdůležitější diplomatická schůzka Donalda Trumpa od jeho inaugurace do úřadu prezidenta byla plánovaná na úterý. Kvůli počasí se ale odkládá na pátek. Cestu Merkelové zhatil sníh.

Článek

Rozhovory, tiskové konference, pracovní oběd. Plán setkání amerického prezidenta Donalda Trumpa a německé kancléřky Angely Merkelové narušila sněhová bouře. Kvůli počasí se jejich první oficiální schůzka bude muset přeložit. Stejný program je tak naplánovaný na pátek.

Během silné sněhové bouře má v jen v úterý napadnout v New Yorku až 60 cm nového sněhu. Očekává se vítr o nárazech až 100 km v hodině a teploty hluboko pod bodem mrazu. Bouře má nejsilněji zasáhnout Pensylvánii, New Jersey, Connecticut a New York. Meteorologové proti ní varovali i Washington.

Červené oblasti zasáhne sněhová bouře nejsilněji. Silný vítr a přívaly sněhu očekávají meteorologové i dál ve vnitrozemí.

Starosta New Yorku, Bill de Blasio, vyzval všechny místní obyvatele, aby zůstali doma.

„Zůstaňte doma a nevyjíždějte ven. Je to nejen pro vaši vlastní bezpečnost, ale také tím pomůžete komunálním službám, aby ulice udržely v pořádku a čisté. Pokud přece jenom potřebujete vyjet, ať je to na co nejkratší dobu,” řekl.

Nadzemní dráha zastaví svůj provoz kvůli sněhové bouři v úterý ve 4 hodiny ráno východoamerického času (10 hodin středoevropského času).

Aerolinky už v pondělí zrušily víc než 4 tisíce letů, omezená je pozemní doprava a zavřené jsou také některé školy a restaurace.

Kvůli sněhové bouři v úterý zavíráme. Buďte v teple a uvidíme se ve středu.

Reklama

Doporučované