Hlavní obsah

Na Výstavišti Kroměříž se uskuteční zahradnická výstava Floria Léto 2021

Foto: Ivan O. Straka

Ilustrační foto.

Reklama

Na Výstavišti Kroměříž se od pátku do neděle uskuteční zahradnická výstava Floria Léto 2021. Letošní ročník tradiční výstavy nese motto Zvířecí říše v květech.

Článek

„Hlavně nás těší, že se můžeme pomalu vrátit k výstavám Floria v takové podobě, v jaké je návštěvníci znají z dřívějška. Z posledních pěti výstav jsme museli kvůli epidemii tři zrušit a ty dvě zbývající se uskutečnily ve značně omezeném režimu. Věřím, že následující víkend si lidé užijí a že jim výstava vykouzlí úsměv na tváři. Proto jsme i pro květinovou expozici zvolili odlehčenější téma, které má hlavně navodit tu správnou letní květinovou atmosféru,“ uvedl ředitel výstaviště Ondřej Kuropata.

V areálu výstaviště bude umístěno několik nadživotních květinových aranžmá v podobě papouška, motýla, krtka či zubra. Objekty ztvární floristé Vojtěch Zahradník a Jarmila a Petra Pejpalovy.

„Kromě květinového aranžmá se mohou návštěvníci těšit na prodejní výstavu kaktusů, expozici sukulentů a balkonových rostlin či výstavu drobného zvířectva a okrasného ptactva. Nejen mužskou část návštěvníků zaujme výstava moderní i historické zemědělské techniky a pro malé zahradníky bude otevřen unikátní Dětský svět, který nabízí desítky venkovních i vnitřních zábavních atrakcí,“ uvedl Kuropata. Připraven je také doprovodný a hudební program.

Výstaviště Kroměříž navštěvuje tradičně přes 250.000 lidí ročně. Areál o rozloze čtyři hektary obsahuje dva výstavní pavilony, jeden hektar zastřešených pavilonů, šest tematických zahrad a Dětský a sportovní svět. Základem výstav jsou zahradnické výstavy Floria Jaro, Floria Léto, Floria Podzim Bonsai a Floria Dušičky.

Reklama

Související témata:

Doporučované