Hlavní obsah

Náchod po rekonstrukci otevřel v kraji největší dopravní hřiště

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ve dvacetitisícovém Náchodě v neděli odpoledne otevřeli dětské dopravní hřiště po rekonstrukci za 30 milionů korun. Rozlohou je hřiště největším svého druhu v Královéhradeckém kraji.

Článek

Stavba hřiště byla největší dokončenou investicí města v letošním roce. Stavbaři od loňského září v areálu hřiště ve čtvrti Běloves především postavili novou provozní budovu, která nahradila nevyhovující zázemí postavené z mobilních buněk. „Stavba bude sloužit k dopravní výuce pro širokou spádovou oblast Náchodska. Dětské dopravní hřiště využívají mimo rodin s dětmi také základní školy ze širokého okolí,“ uvedla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

V přízemí objektu jsou učebny, sociální zázemí, kanceláře, sklad kol, dílna a část pro občerstvení. V prvním patře jsou školicí místnosti a skladové prostory. Nad objektem je terasa s výhledem na celý areál hřiště. Areál také dostal nové oplocení, venkovní mobiliář, asfaltové cesty stavbaři doplnili a opravili.

V areálu hřiště vznikla také pumptracková dráha, tedy uzavřený okruh s vlnami a klopenými zatáčkami určený pro jízdu na kole nebo koloběžce. Dráha s rozlohou 2000 metrů čtverečných a délkou 338 metrů patří k největším v Česku.

Aktuálně největší investicí města je stavba spolkového domu za odhadovaných 50 milionů korun. Na jaře projekt začal demolicemi objektů v centru města, na jejichž místě spolkový dům vyroste. Předpokládaný termín dokončení stavby je jaro 2023.

Reklama

Doporučované