Hlavní obsah

Nákup nebo dokonce kávu? Samořídicí roboti společnosti FedEx začnou s testovacím doručováním letos v létě

Nákup nebo dokonce kávu? Samořídicí roboti společnosti FedEx začnou s testovacím doručováním letos v létě.Video: Youtube.com

 

Reklama

FedEx plánuje letos v létě začít s testováním robotů, kteří budou dodávat produkty společností Walmart a Pizza Hut, se kterými firma navázala spolupráci.

Článek

Služba má poskytnout maloobchodníkům a restauracím samořídicí roboty, díky nímž se by se měly snížit náklady na doručování.

Zakladatel společnosti DEKA, Dean Kamen, který vynalezl Segway a iBot, invalidní vozík, který dokáže zdolat i schody, sdělil, že právě roboti by se mohli stát součástí služby SameDay, která už funguje v 1900 městech po celém světě, včetně České republiky.

Čínská sonda odstartovala k misi na odvrácené straně Měsíce

Robot poháněný bateriemi vypadá jako malá lednička na kolečkách. Zabudované kamery mu pomáhají vyhýbat se překážkám, zatímco se robot pohybuje rychlostí 16 kilometrů v hodině.

Projekt však musí schválit všechna testovací města.

Investoři a společnosti platí miliony dolarů za projekty, zaměřené doručování balíků. Z bezpečnostních důvodů mnohé státy chtějí, aby samořídicí vozidla měla po boku člověka, který by popřípadě nehodě zabránil.

Společnost Starship Technologies, která získala finanční prostředky ve výši více než 40 milionů dolarů, v loňském roce nasadila roboty a začala dodávat balíčky v San Franciscu.

Další společnost, který se snaží o dodávky zboží pomocí robotů, je Amazon.com.

Reklama

Doporučované