Hlavní obsah

Nákupy Prahy zkoumá policie. Jde o stadion Bohemians v Ďolíčku

Sotva stadion s klokanem změnil majitele, podívá se na transakci podrobněji policie.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Praha koupila fotbalový stadion Bohemians za 121 mlionů. Podle autora trestních oznámení jde o předraženou cenu.

Článek

Fanoušci fotbalového klubu Bohemians si letos na jaře konečně oddechli. To když se jejich vršovický stadion po mnoha peripetiích za 121 milionů korun přesunul z vlastnictví firmy Safety Real do majetku hlavního města Prahy. V očích příznivců tím pominula hrozba, že stadion bude stržen.

Jenže se objevil další problém, který ještě s celou transakcí může mít magistrát, jenž řídí primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Policie totiž prověřuje skutečnosti, obsažené v trestních oznámeních, jež v souvislosti se změnou vlastníka Ďolíčku podal podnikatel Michal Vejsada.

„Už dlouho upozorňuji na to, že prodej stadionu nebyl transparentní a cena byla předražená zhruba o 50 milionů korun,” domnívá se Vejsada.

Poukazuje na to, že vlastnická struktura firmy Safety Real, jež od města miliony za stadion inkasovala, nebyla průhledná a známá veřejnosti. Figurovat v ní měl mimo jiné Martin Benda, známý v souvislosti s vytunelovaným privatizačním fondem Trend.

Michal Vejsada vlastnil klub Bohemians Praha, který v roce 2005 skončil v konkurzu, dnes již zahlazeném. Nástupnictví po původním klubu získal oddíl Bohemians Praha 1905, s jehož vedením Vejsada dlouhodobě vede spory.

Ve svých trestních oznámeních napadl Vejsada i nájemní smlouvu, kterou má klub Bohemians Praha 1905 uzavřenou s magistrátem. „Jen 1,5 milionu korun nájemného ročně? To je neadekvátní suma,” míní Vejsada.

Policie se jeho trestními oznámeními zabývá. „Mohu potvrdit, že jsme takové oznámení přijali. Momentálně prověřujeme, zda se v celé věci jedná, či nikoli o protiprávní jednání. Případně o jaké, zda o přestupek nebo trestný čin,” konstatoval Tomáš Hulan, mluvčí pražské policie.

Reklama

Doporučované