Hlavní obsah

Paukner prodává fotbalovou Duklu Praha, kupec čeká na jistotu záchrany

Petr Paukner v rozhovoru pro Seznam prozradil, že prodává Duklu Praha.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Před pěti lety zachránil Petr Paukner Duklu Praha před bankrotem, její financování už ale dál táhnout nechce.

Článek

Dukla Praha, klub s tradicí Josefa Masopusta či Ivo Viktora, změní po pěti letech majitele.

„V současné době jednám se dvěma investory. Přičemž zejména jeden z nich má velmi vážný zájem a také velmi přesnou fotbalovou strategii,“ řekl v rozhovoru pro Seznam současný majitel Dukly, kterým je Petr Paukner.

Právě on Duklu před pěti lety zachránil před krachem: „Jen v první fázi jsem do klubu musel vložit více než 100 milionů korun, což bylo víc, než jsem předpokládal.“

Duklu oddlužil a nadále do jejího rozpočtu pravidelně přispíval, podle spekulací zhruba 30 miliony korun ročně. „Z hlediska podnikatelského to nebyl dobrý tah. Spíš srdeční záležitost,“ říká Paukner.

Ten patří mezi nejbohatší Čechy, jeho společnost Carbounion Bohemia patří mezi důležité hráče na středoevropském trhu s uhlím.

Strategického partnera pro Duklu Praha hledal delší čas, nyní jej podle všeho našel. Hlavního zájemce nechce blíž specifikovat, dokud není věc uzavřena, odmítl ale, že by šlo o subjekt z Číny či arabského světa.

„Věc trochu komplikují jarní sportovní výsledky Dukly. Pro zájemce je samozřejmě důležité, jestli si kupuje prvoligový, nebo druholigový klub,“ připouští Paukner, že kýžená záchrana v nejvyšší soutěži hraje v chystaném obchodu klíčovou roli.

Víkendová výhra Dukly nad Libercem 2:0 těmto snahám napomohla, pražský tým už má v tabulce 26 bodů a záchrana v nejvyšší soutěži by tak měla být reálná.

Dosud utajovaný obchodní partner podle Pauknera trvá na tom, aby současný majitel i nadále zůstal ve strukturách klubu, včetně té akcionářské.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE

Reklama

Doporučované