Hlavní obsah

Fotbalový glosář o Vrbovi s Guardiolou, dvou automatech na výhru, které kdosi vypnul

Proč se Manchester City či Viktoria Plzeň ve finiši sezony přibrzdily?Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zdálo se, že jsou neporazitelní. Proč kouzlo Plzně i Manchesteru City vyhaslo, navíc poněkud nevhod.

Článek

Každý mýtus o neporazitelnosti jednou skončí. A někdy i dost bolestivě. Před Pepem Guardiolou a jeho fotbalovou armádou oděnou v barvách Manchesteru City letos zbytek světa až dosud obvykle jen uctivě zasalutoval, prostě jí nestačil.

A v Česku se odvíjel podobný příběh. O tom, jak se dva pražské kluby trochu utopily ve svém velikášství, zatímco ten plzeňský jim se starou, sehranou osádkou zase ujel o parník.

Jenže koho by bavily selankovité příběhy, že? K pořádné story patří i nečekaná zápletka. A ta se připletla do cesty jak bohatému klubu z Manchesteru, tak plzeňským matadorům. Bylo to jednoduché, našel se lepší.

Po své výhře o 3 branky má v Lize mistrů před odvetou proklatě blíž do semifinále tým FC Liverpool. Zdá se, že po opakovaných neúspěších s Bayernem si Pep Guardiola bude muset zapsat na futro další nesplněný cíl, tentokrát k nelibosti arabských majitelů Manchesteru City, kteří už léta touží, aby se jejich značce klaněl celý svět. A ani očekávaná výhra v anglické Premier League jejich nenaplněnou evropskou naději zcela neutiší.

Zvláštní hru rozvinul osud též kolem fotbalistů Viktorie Plzeň. Vyhrát 15 zápasů z 16 možných, to je pohádka, u níž mohli ostatní leda tak ztichnout a tiše závidět. Jenže...

Jenže letos na jaře tahle plzeňská mašina ne a ne naskočit. A zakuckává se čím dál víc. Na jednu stranu drží tým trenéra Pavla Vrby na druhého v pořadí stále náskok 7 bodů, na stranu druhou se jeho herní krize prohlubuje, místo aby se vytrácela. Teď se čeká, zda pětigólový výprask od týmu Bohemians Plzeňské probere. Protože v příštím kole už dorazí Sparta.

Proč Guardiolově týmu uteklo pod rukama i manchesterské derby? Kde soupeři našli slabá místa Citizens? Může se stát, že se ve Viktorii Plzeň znelíbí dokonce i trenér Pavel Vrba? To vše ve videu nad textem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované