Hlavní obsah

To bych nebyl já, abychom i se Slavií nehráli tak trochu harakiri fotbal, říká trenér Trpišovský

Rozhovor s Jindřichem Trpišovským, trenérem fotbalové Slavie.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kšiltovku jsem začal nosit dřív než Jürgen Klopp, usmívá se Jindřich Trpišovský, trenér fotbalové Slavie, při zmínce o kouči Liverpoolu.

Článek

Do Slavie přišel Jindřich Trpišovský s velkou ambicí: naučit pražský tým fotbal podobný tomu, jaký v Evropě praktikuje třeba německý kouč Jürgen Klopp. Ten ho zaujal už svou prací v Dortmundu, nyní už Klopp nějaký čas úspěšně vede fotbalisty FC Liverpool.

„Něco se učíte, a když to nefunguje, může to být i nebezpečné,” připouští Trpišovský v rozhovoru, který Seznamu poskytl 8. února, tedy ještě před startem jarní části ligy. Nyní přinášíme jeho druhou, dosud nepublikovanou část.

„V přípravě někteří hráči i zvraceli,” připouští Trpišovský, že nabírání fyzičky v zimních měsících bylo pro některé slávisty martyriem. Ale právě skvělá fyzická kondice je základním předpokladem fotbalového stylu, který by chtěl se Slavií hrát.

V dosavadních jarních zápasech si zatím nový kouč fanoušky na svou stranu zcela nezískal. Slavia začala porážkou v Jihlavě. A přestože v dalším dějství zdolala tým Bohemians, nebyl ani její výkon ve vršovickém derby nijak zvlášť přesvědčivý.

„Po přípravě se mě jeden známý ptal, jestli i se Slavií budu hrát ten svůj harakiri fotbal. Odpověděl jsem mu, že to bych nebyl já, abych do týmu nevkládal ten ofenzivní rukopis,” zdůrazňuje Trpišovský v rozhovoru. „Samozřejmě se vždycky musí přihlížet i k typologii hráčů, kteří v kádru jsou.”

Jak Trpišovský přišel ke svému poznávacímu znamení, tedy k bílé kšiltovce? Co konkrétně ho zaujalo na Jürgenu Kloppovi? Které pracovní metody mají společné? V čem cítí sílu Jana Nezmara, sportovního ředitele Slavie? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu nad textem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované