Hlavní obsah

Náměstí v Jirkově na Chomutovsku zdobí velikonoční strom

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Vzrostlá velikonoční bříza zdobí náměstí v Jirkově na Chomutovsku. Radnice strom do centra města umístila ozdobený jen částečně, další pentle a malovaná velikonoční vajíčka na ni dávají lidé.

Článek

Břízu ve veřejném prostoru doplní dřevění velikonoční zajíci. „Jednotlivé díly nám lesáci seřízli, zkompletovali a my jsme si je sami namalovali,“ uvedla kulturní a propagační referentka Eliška Broumská.

Pro děti si přichystal program dům dětí a mládeže. „Když jim přijdou ozdobit stromeček na zahrádce, tak dostanou polotovary výrobku a návod, jak si samy vyrobí kytičku ze dřeva,“ doplnila referentka. Děti také mohly tvořit malovaná vajíčka či obrázky s velikonoční tematikou. Město je za jejich nápaditost odměnilo sladkostmi.

Program pro děti si připravily i Litoměřice. Už od pátku 26. března se mohou děti s rodiči zúčastnit putování za velikonočními vajíčky, které pořádá litoměřický Dům dětí a mládeže. Putování začíná na litoměřické BMX dráze v Pokraticích, pokračuje k Pokratickému rybníku na Skalici a zpět. Instituce připravila pro zájemce také jarní sportovní soutěže, kde se děti utkají v pěti disciplínách.

Reklama

Doporučované