Hlavní obsah

Národní tým se rozpadá. V karanténě je Schick a Souček, necestuje ani Kolář

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Souček zůstává preventivně v karanténě, byl vyhodnocen tak, že byl blízko osobě nakažené covidem-19.

Reklama

Nakažení jednoho člena realizačního týmu má vliv na složení mužstva pro zápas na Slovensku. Do karantény byli umístěni Patrik Schick s Tomášem Součkem, po dohodě se Slavií nemíří na zápas na Slovensku ani brankář Ondřej Kolář.

Článek

Začalo to v úterý, kdy testy, nařízenými UEFA, neprošel jeden z masérů realizačního týmu české fotbalové reprezentace.

Ve středu kontrolními testy prošli všichni hráči a další lidé kolem nich, přičemž všechny byly negativní. Přesun mužstva do Bratislavy, kde se má v pátek večer sehrát duel Ligy národů mezi Slovenskem a Českem, byl přesunut ze středy na čtvrtek.

Dnes ráno uvolnila reprezentace další nové informace.

„Na základě rozhodnutí příslušné hygienické stanice byli preventivně umístěni do karantény dva hráči, kteří mají sice negativní testy, ale přišli do blízkého kontaktu s pozitivně testovanou osobou. Konkrétně jde o Tomáše Součka a Patrika Schicka,“ informoval Michal Jurman, mluvčí Fotbalové asociace ČR.

„Vedení reprezentace se současně rozhodlo vyhovět žádosti Slavie, a tak z preventivních důvodů neodcestuje do Bratislavy ani brankář Ondřej Kolář,“ dodává Jurman.

Podle ranního tweetu Jaroslava Tvrdíka, šéfa Slavie, se zdálo, že na Slovensko necestuje ani Lukáš Masopust. FAČR vedla se Slavií další jednání a nakonec se rozhodlo, že Masopust na Slovensko odcestuje.

Vedení Slavie bylo velmi znepokojeno informací, že se uprostřed dění národního týmu objevil covid-19. Slávisty totiž na konci září čekají klíčové souboje Ligu mistrů A dělají maximum pro to, aby měli tým pohromadě, a nikoli v karanténě.

Proto byla přijata i další opatření. Vedení fotbalové asociace se kvůli tomu sešlo nejen se zástupci managementu Slavie, ale i Sparty a Viktorie Plzeň.

„Vedení asociace si vyměnilo potřebné informace se zástupci klubů, jejichž hráči tvoří podstatnou část národního týmu. Společně se shodli na tom, že hlavním společným zájmem všech stran je nyní ochrana hráčů a realizačního týmu,“ říká Jurman. „Výsledkem toho je další zpřísnění hygienických opatření uvnitř týmu.“

Oč jde? Hráči budou rozděleni do několika oddělených skupin. „Jednu z nich budou tvořit výhradně slávisté,“ říká Jurman.

V rámci prevence se také tým nebude do Bratislavy přesouvat letecky, ale pozemní cestou.

Jaroslav Tvrdík také na Twitteru informoval o tom, že další kontrolní testy proběhnou v pátek, tedy v den zápasu. A pokud by byl v týmu nakažen někdo další, vrátili by se slávisté domů do klubu.

Reklama

Doporučované