Hlavní obsah

Nashvillská policie zadržela podezřelého z nedělní střelby v kavárně

Travis Reinking je podezřelý z útoku, při kterém zabil čtyři lidi.

Reklama

Muže, který pravděpodobně v neděli střílel nahý v kavárně v USA, zadržela nashvillská policie. Při zatýkání se nebránil. Policii zatím nic neřekl.

Článek

Americká policie v pondělí dopadla muže podezřelého z nedělní vraždy čtyř lidí v kavárně Waffle House poblíž Nashvillu ve státě Tennessee. Při útoku devětadvacetiletého Travise Reinkinga byli podle policie zraněni další čtyři lidé. Podle úřadů je muž, který měl při zadržení u sebe zbraň, zřejmě duševně chorý.

Reinking začal v noci na neděli střílet na zákazníky kavárny na nashvillském předměstí útočnou puškou AR-15. Nejdřív zastřelil dva lidi na parkovišti před podnikem a pak začal pálit uvnitř. Tři lidé byli mrtví na místě, čtvrtý člověk zemřel v nemocnici. Muž postřelil další dvě osoby, které jsou ve vážném, avšak stabilizovaném stavu. Dva další lidé mají nespecifikovaná zranění. Útočníka odzbrojil duchapřítomný host kavárny, ale pachateli se podařilo utéct.

Nashvillská policie v pondělí na Twitteru informovala, že Reinking byl zadržen nedaleko svého bydliště. U sebe měl batoh, ve kterém policisté našli pistoli a náboje. Při zatýkání se nebránil. Policistům odmítl ke svému činu cokoliv říct.

Šéf nashvillské policie Steve Anderson předtím novinářům řekl, že motiv útočníka zůstává nejasný. Zatímco z místa činu prchl zcela nahý, při zatýkání byl oblečen.

Podle policie několik dní před činem ukradl z místní prodejny automobilů vůz BMW, který byl později objeven u jeho domu.

Reinking je úřadům známý již z dřívějška. Loni v létě byl zadržen v zakázaném pásmu u Bílého domu. Prostor odmítal opustit s tím, že chce mluvit s prezidentem Donaldem Trumpem. Po incidentu mu policie pozastavila právo držet střelné zbraně. V květnu 2016 si Reinking policii stěžoval, že ho obtěžuje světoznámá americká zpěvačka Taylor Swiftová, která mu prý odposlouchává telefon. Výzvy policie, aby se nechal vyšetřit u lékařů, údajně vytrvale odmítal.

Reklama

Doporučované