Hlavní obsah

Nebavila ho „kazítka“ ve výrobcích, tak šéf Isolit Bravo vymyslel motúčko. My jsme si ho vyrobili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Jak se vyrábí motúčko, uvidíte ve videu. Kazdý díl je podepsaný pracovníkem, který ho vyrobil či smontoval.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

V pořadu Byznys zblízka vám každý týden ukazujeme výrobu některého ze známých českých výrobků, kterou si moderátorka Zuzana Hodková i sama vyzkouší.

Článek

Isolit Bravo – firma, která vyrobila první friťák v České republice a která stojí za českým názvem „rychlovarná konvice”, dnes patří mezi největší dodavatele světových automobilek a velkých firem. A kromě toho se zaměřuje na kutily a zahrádkáře. Pro ně šéf firmy Kvido Štěpánek vymyslel motúčko. Motorizované kolečko.

S ním firma jde proti fenoménu takzvaných „kazítek”, které jsou podle něj dnes běžnou součástí většiny výrobků. „Dnes jsou přístroje dělané tak, aby vydržely záruku, maximálně půlrok po ní a pak si zákazník koupil nový. Říká se tomu replacement byznys a dnes na tom jede většina světa,” říká Štěpánek s tím, že u motúčka si proto firma vytyčila cíl, že bude předmětem dědictví z otce na syna.

Výrobek, který se prosadil i v zahraničí, je srdcovou záležitostí ředitele fimy. „Téměř 90 procent naší výroby tvoří automobilový průmysl. Tam ty věci máte dané a nalinkované a nemůžete uhnout ani milimetr doleva nebo doprava. Když máte svůj výrobek, tak tam můžete realizovat své představy,” říká Štěpánek.

Jak se vyrábí, uvidíte ve videu.

Reklama

Doporučované